Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Planta care e antibiotic natural. Lidia Fecioru: "E bună pentru alergii, tonifierea stomacului şi are multe vitamine"

Planta care e antibiotic natural. Lidia Fecioru: "E bună pentru alergii, tonifierea stomacului şi are multe vitamine"

Se mai numeşte şi antibiotic natural, şi poate fi cumpărată de la plafar. Este vorba despre o plantă utilă în astm, probleme hepatice şi ale stomacului, spune Lidia Fecioru.

de Georgiana Adam    |   

"Este o plantă foarte cunoscută care se întâlnește și la noi. Se numește iarba mare şi se găseşte în plafar.

Se consumă de la această plantă şi rizomul, și rădăcina groasă, şi rădăcinile subţiri, şi tulpina, și floarea. 

Din floarea de iarbă mare se face tinctură și se bea.

Această iarbă mare e foarte bună şi merge ca un antibiotic pe tot ce înseamnă bacilul Koch, pentru alergii, pentru tot astm bronșic. Conține vitamina B5, B12, A, C și este un antioxidant foarte bun hepatic.

Citeşte şi: Băutura miraculoasă care te scapă de insomnie şi e afrodiziac. Lidia Fecioru: "Un pahar, cu 30-60 de minute înainte de a te culca"

De asemenea, ajută la tonifierea stomacului și este foarte bună pentru tot ce înseamnă partea diuretică, adică pietre la rinichi etc.

Este bună şi împotriva viermișorilor, a paraziților.

Se mai folosește și în problemele genitale, dar nu se de voie să fie băută de femeile însărcinate, pentru că ceaiul poate crea unele probleme la uter.

Ceaiul de iarba mare se poate cumpăra de la plafar, dar îl putem culege şi singuri. Numai că planta nu trebuie să fie adultă, trebuie să fie până în trei ani, pentru ca rădăcina să nu devină lemnoasă", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile