Antena 3 CNN Actualitate Social Plan diabolic. Dincă vrea să scape cu 6 ani de pușcărie

Plan diabolic. Dincă vrea să scape cu 6 ani de pușcărie

Scenariu sumbru în cazul tragediei de la Caracal. Dincă va fi trimis în judecată în dosarul Alexandrei însă ar putea scăpa cu doar şase ani de puşcărie, scrie cotidianul naţional Jurnalul. 

În acest moment, Gheroghe Dincă este cercetat penal pentru omor calificat, lipsire de libertate şi trafic de persoane. Iar probe despre existenţa unei reţele de trafic de persoane nu există, aşa că DIICOT pare să meargă exclusiv pe declaraţiile suspectului, mai scriu jurnalistii. La dosar există o recunoaştere a presupusului criminal că ar fi lovit-o, fără intenţia de a o omorî, pe Alexandra. 

Astfel, Gheorghe Dincă urmăreşte ca faptele sale să fie încadrate la lovituri cauzatoae de moarte, care se pedepsesc cu închisoare de la 6 la 12 ani. Mai multe detalii despre acest subiect, citiţi în ediţia de astăzi a cotidianului naţional Jurnalul.


În acest moment, urmărirea penală este pusă în mișcare împotriva lui Gheorghe Dincă pentru omor calificat. Planul criminalului din Caracal este, însă, de a merge pe recunoașterea unor lovituri cauzatoare de moarte.

 Ținând cont de vârsta lui , Dincă ar putea să scape doar cu jumătate din pedeapsa prevăzută de lege, adică 6 ani de pușcărie.

Cum DIICOT merge exclusiv pe declarațiile suspectului, planul pare realizabil, și i-ar ajuta inclusiv pe procurorii și polițiștii de la Caracal, anchetați penal pentru abuz în serviciu, în Dosarul „Alexandra". 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben