Autorităţile au anunţat oficial că plajele lărgite cu fonduri europene nu vor putea fi folosite mai devreme de 1 iulie, în condiţiile în care anul trecut au fost predate la 15 aprilie.
"Este târziu. Pentru turismul local și pentru noi operatorii."
Odată încheiat procesul de lărgire a plajelor, timp de cinci ani, suprafețele nou apărute nu vor putea fi folosite de proprietari. Adică nu se vor putea amplasa șezlonguri sau umbrele şi nici nu se vor putea deschide baruri.
"Noi estimăm pierderi de 30% din încasările pe care le făceam în mod normal. Pierdem weekend-ul de Rusalii, sunt mai multe evenimente pe care le vom pierde. Este o situație neplăcută.", spune proprietarul unei terase.
Primăria Constanţa vrea că programul barurilor de pe plaje să fie limitat la intervalul 6:00-20:00
Turiştii români au de suferit şi anul acesta. Primăria Constanţa vrea că programul barurilor de pe plaje să fie limitat între orele 6:00 și 20:00. O situație cu care afaceriștii de pe litoral nu sunt de acord.
"Încurajăm totuşi românii să cumpere vacanţe în acest moment, pentru că plajele sunt într-adevăr extinse, foarte largi. Nu putem promite aceleaşi facilităţi pe care le aveau până acum turiştii români, asta e adevărat.", precizează Corina Martin, președinte de onoare RESTO
Există insă și o bătălie câștigată de operatori. Conducerea apelor române i-a anunțat că nu vor plăti chirie pe lunile în care nu folosesc plajele. Mai exact, pentru mai și iunie.
Administraţiei Naţionale "Apele Române" anunța în ianuarie că 53 de hectare de plajă nouă vor fi gata până la începutul verii
"La începutul acestei veri, situaţia în cifre va arăta astfel: aproximativ 53 de ha de plajă nouă; pe o lungime de 6.950 de metri de liniari; circa 4,5 de milioane de metri cubi de nisip folosiţi la înnisipare", menționau atunci reprezentanţii Administraţiei Naţionale "Apele Române".
Operațiunile de înnisipare pe plaja din Mamaia sunt în toi, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a instituției.
"Cel mai mare proiect din ultimii 50 de ani în valoare de peste 800 de milioane de euro este în plină derulare. El este implementat de instituţia noastră, prin Apele Române Dobrogea-Litoral, de-a lungul întregului litoralul românesc, de la nord la sud, pe 11 zone, timp de trei ani, adică până în anul 2023.
La începutul acestei veri, situaţia în cifre va arăta astfel: aproximativ 53 de ha de plajă nouă; pe o lungime de 6.950 de metri de liniari; circa 4,5 de milioane de metri cubi de nisip folosiţi la înnisipare", menţionează reprezentanţii instituţiei.