Antena 3 CNN Life Travel Plajă, shopping și istorie în Parga

Plajă, shopping și istorie în Parga

Căsuțele așezate în formă de amfiteatru cocoțate pe o colină, cu fațade zugrăvite în culori pastel, străduțele șerpuitoare ticsite de magazine, plajele intime garnisite cu vegetație luxuriantă și ruinele unor clădiri antice, sunt adevăratele comori ale orașului Parga.

Descoperă Parga în această vară alături de cei dragi și bucură-te de cele mai frumoase peisaje, de atmosfera ca de basm și de localnicii ospitalierii.

Despre Parga se spune că este o bijuterie datorată venețienilor, popor care a jucat un rol foarte important în dezvoltarea orașului, iar urmele lor se văd chiar și după atâta timp. Mărturie a vremurilor de odinioară a rămas Castelul Venețian, care domină orașul din cel mai înalt punct, așezat pe o stâncă care pare că străpunge cerul. Din păcate timpul a fost nemilos cu palatul fortificat, iar catastrofele naturale au distrus o mare parte din acesta. Cu toate astea, castelul se află într-o condiție bună, putând fi vizitat de turiști, și considerat cel mai bun loc de belvedere din oraș.

Dacă o iei la pas pe străduțele mici și serpuitoare, vei da de o mulțime de magazinașe, buticuri și taverne sunt multe dar mici, pentru că spațiul este foarte important în acest delicat oraș de la Marea Ionică. Tocmai din acest motiv nu vei vedea nici foarte multe automobile în oraș, iar accesul mașinilor fiind interzis pe străzile labirintice. Spre deliciul pasionaților de cumpărături care vor să facă dintr-un simplu obicei o adevărată artă. De aici poți cumpăra de la suveniruri sculptate în lemn de măslin, produse de make-up bio, până la bijuterii lucrate manual în fața ta. Produsele sunt dintre cele mai diverse, iar prețurile accesibile.

Punctul forte al orașului este zona de coastă. Dantelate cu vegetație luxuriantă, măslini, lămâi și leandri plajele Pargăi sunt ascunse de ochii curioșilor în golfulețe intime cu ape de smarald. Te vei îndrăgosti iremediabil de ele, odată ce vei păși pe nisipul fin ca mătasea.

 

de Mădălina Isar

Grecia Low-Cost

Sejur Parga

Vila Vagelio 2*- de la 299 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile