Pentru a pregăti cea mai simplă plăcintă cu prune de vară, ai nevoie de câteva ingrediente de bază care se găsesc în orice bucătărie.
Aceasta este o rețetă simplă și rapidă este perfectă pentru a fi savurată la desert sau ca gustare.
Prunele sunt fructe delicioase și nutritive, având multiple beneficii pentru sănătate. Sunt bogate în antioxidanți, care ajută la combaterea radicalilor liberi și la reducerea stresului oxidativ din organism.
În plus, prunele au un indice glicemic scăzut, ceea ce le face o opțiune bună pentru persoanele cu diabet.
Ingrediente cea mai simplă plăcintă cu prune
- 500 g prune
- 300 ml apă călduţă
- 500 g făină
- 1/2 linguriţă de sare
Mod de preparare cea mai simplă plăcintă cu prune
Spală prunele, taie-le pe jumătate și scoate sâmburii. Într-un bol, amestecă făina cu sarea. După ce ai amestecat bine, se adaugă şi apa. Aluatul format se taie în patru bucăţi egale. Prunele se călesc în tigaie până când acestea se înmoaie.
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Coace plăcinta timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea (introduci o scobitoare în mijlocul plăcintei și dacă iese curată, plăcinta este gata).
Lasă plăcinta să se răcească puțin înainte de a o tăia. Servește plăcinta cu prune simplă sau cu un glob de înghețată de vanilie sau un pic de frișcă.