Antena 3 CNN Actualitate Inedit "Pistol", ucis de puști. Povestea ultimului condamnat la moarte al lui Ceaușescu. Cererea bizară pe care a avut-o înainte de execuția din mai 1987

"Pistol", ucis de puști. Povestea ultimului condamnat la moarte al lui Ceaușescu. Cererea bizară pe care a avut-o înainte de execuția din mai 1987

500 de oameni asistă la judecata sa, pe 9 aprilie 1986. Ion Pistol e condamnat la moarte prin împușcare, după ce și-a ucis, cu cruzime, mama.

Face apel la Ceaușescu, care-l refuză, pe 4 mai 1987. Mai mult, șeful statului cere ”rezolvarea cazului”, pentru că la finele lunii vine la București Gorbaciov și nu e bine să se facă prea multe valuri. Între 1965 și 1989 în România sunt condamnați la pedeapsa capitală 104 inculpați. Ion Pistol e ultimul executat.

Deși primăvara abia prinse a merge în picioare în acel 9 aprilie 1986, în sală-i cald. 500 de suflete asistă. Inițial, s-a dorit mutarea procesului la București, dar autoritățile au decis ca ”afacerea” să rămână aici, în Teleorman, pentru un impact cât mai mare.

Continuarea, pe A1 Premium.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile