Cei mai mulți îmbină relaxarea cu terapia, iar pe lista de preferințe sunt, fără doar și poate, piscinele în aer liber. Acestea asigură adevărata distracție, iar apa care are peste 35 de grade îi ajută pe turiști să își crească imunitatea și să plece mai relaxați către casă.
Piscinele de iarnă în aer liber pot fi găsite de obicei la hotelurile de lux sau în stațiunile balneare, de care țara noastră nu duce lipsă. În această perioadă, apa din piscină este încălzită la peste 30 de grade, ceea ce perimte vizitatorilor să înoate chiar și în aer liber.
Aceste piscine exterioare au devenit o atracție la modă pentru toate vârstele. Și chiar dacă pare greu de imaginat din fața televizorului, experiența este una chiar inedită și relaxantă.
"Apa termală din Băile Felix este o apă geotermală, renumită de secole. Are influență asupra întregului nostru organism și aici aș spune sistemul muscular, osos, articular și nu numai", a spus Dorina Fărcaș, medic prima reabilitare medicală și balneologie.
Pe lângă aceste beneficii, apa termală garantează și efecte relaxante asupra stării de bine.
"Cum e trecerea asta de la apă 23 de grade la 3-4 grade afară? Ajută la creșterea imunității organismului și da, o recomand"
Iar cine ajunge într-o astfel de stațiune balneară nu se bucură doar de relaxare, ci și de recuperare. Lista cu proceduri e lungă și nu există vizitator care să nu găsească măcar una potrivită și pentru el.
La vreo 300 de kilometri depărtare de Băile Felix, în Sovata, românii își petrec timpul la interior. Însă, nu duc nici ei în lipsă de relaxare.
Sovata are doi factori naturali importanți și deosebiți care nu pot fi găsiți în foarte multe destinații.
"Avem, în primul rând, apa sărata, care în cea mai mare parte provine din lacul Ursu și, în al doilea rând, nămolul terapeutic. Tratamentul cu apă sărată este cel mai important pe el construim întreg tratamentul nostru", a spus Dr. Hărșan Cornel, medic specialist recuperare medicină fizică și balneologie.