Antena 3 CNN Externe Mapamond Pinguinul Sphen, cunoscut pentru povestea de dragoste pe care o avea cu partenerul de același sex, a murit în acvariul din Sydney

Pinguinul Sphen, cunoscut pentru povestea de dragoste pe care o avea cu partenerul de același sex, a murit în acvariul din Sydney

de Roxana Mihăiescu    |   

Sphen, un pinguin gentoo australian, care a devenit cunoscut atunci când când și-a găsit un partener de același sex, a murit, joi, în Sea Life Aquarium din Sydney, acolo unde locuia. Reprezentanții acvariului au menționat că întreaga colonie de pinguini a cântat în semn de omagiu.

Sphen a devenit celebru la nivel mondial în 2018, atunci când și-a ales drept partener pe Magic, un alt pinguin gentoo mascul. Cei doi au fost surprinși dansând și înotând împreună, înainte de a se pregăti pentru sezonul de reproducere.

Povestea celor doi pinguini a inspirat milioane de inimi

Cuplul de pinguini de același sex, cunoscut sub numele de „Sphenic”, a inspirat milioane de oameni prin legătura lor profundă și familia lor înduioșătoare.

Sphen și Magic au crescut doi pui - Sphengic (Lara) în 2018 și Clancy în 2020 – fiind primul cuplu de acest fel în Australia.

Pentru a-l ajuta pe Magic, care are 8 ani, să facă față pierderii dureroase, personalul acvariului l-a dus să îl vadă pe Sphen, „pentru a-l ajuta să înțeleagă de ce partenerul său nu se va mai întoarce”, au precizat reprezentanții acvariu, notează CNN.

„El a început imediat să cânte, apoi întreaga colonie a început să cânte alături de el”, au mai spus aceștia.

Richard Dilly, directorul general al acvariului, a declarat: „Pierderea lui Sphen este sfâșietoare pentru colonia de pinguini, pentru echipă și pentru toți cei care au fost inspirați sau influențați pozitiv de povestea lui Sphen și Magic.”

Potrivit acestuia, Sphen a murit din cauze naturale.

„Vrem să profităm de această ocazie pentru a reflecta și a sărbători viața lui Sphen, amintindu-ne ce simbol a fost”, a adăugat el.

Sphen a trăit o viață plină pentru un pinguin gentoo, o specie cu o durată medie de viață de aproximativ 12 până la 13 ani.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile