Antena 3 CNN Externe ”Cea mai proeminentă” piață a Rusiei de pe dark web, ținta sancțiunilor americane și germane

”Cea mai proeminentă” piață a Rusiei de pe dark web, ținta sancțiunilor americane și germane

Departamentul de Trezorerie al SUA a sancționat marți ceea ce a numit „cea mai proeminentă” piață a Rusiei de pe dark web, Hydra, o platformă prin care infractorii cibernetici vând instrumente de hacking.

de Adelina Miron    |   

În același timp, agențiile germane de aplicare a legii au anunțat marți că poliția federală germană, într-o operațiune comună cu mai multe instituții din SUA, printre care FBI și secția de Investigare a Securității Interne din cadrul Departamentul Securității Naționale, au confiscat serverele Hydra din Germania și 25 de milioane de dolari în bitcoini stocați în platformă.

Potrivit Wired, Hydra este una dintre celei mai longevive și mai utilizate piețe de pe dark web, cu 19.000 de conturi de vânzători și peste 17 milioane de conturi de clienți.

„Amenințarea globală a criminalității cibernetice și a ransomware-ului (n.r. potrivit Collins Dictionary: un software ilegal care oprește funcționarea unui computer sau împiedică utilizatorul să obțină informații până când plătește o anumită sumă de bani) care provine din Rusia și capacitatea liderilor criminali de a opera acolo cu impunitate este profund îngrijorătoare pentru Statele Unite”, a declarat secretarul de Trezorerie, Janet Yellen, într-un comunicat, potrivit CNN.

Subiecte în articol: Rusia criptomonede sanctiuni
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?