Antena 3 CNN Actualitate Cât de scumpă e piaţa la benzinărie. 10 alimente de bază pentru care plătim mai mult

Cât de scumpă e piaţa la benzinărie. 10 alimente de bază pentru care plătim mai mult

E vineri, înseamnă că magazinele din Capitală se închid la ora 18.00. Cei care nu apucă să-şi facă piaţă până atunci au la dispoziţie doar varianta cumpărăturilor de la benzinării, deschise non-stop. Multe s-au adaptat şi printre antigel şi soluţie de parbrize au apărut rafturi cu ulei, mălai sau zahăr.

de Cristi Popovici    |   

Preţurile însă sunt ca la benzinărie, adică şi cu 50 la sută mai mari. 

Cristi Popovici a comparat preţurile a 10 alimente de bază pe care le găsim şi în benzinării pentru a vă arăta cu cât cheltuiţi mai mult dacă nu ajungeţi la hipermarket.

Multe benzinării s-au adaptat după decizia autorităţilor de a închide magazinele în week-end la orele 18.00, în localităţile unde incidenţa îmbolnăvirilor de COVID depăşeşte 3,5 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, pe rafturi au apărut zone speciale cu zahăr, mălai şi ulei, pe lângă cele deja existente cu chipsuri, dulciuri sau alcool.

Am luat 10 alimente de bază pe care le-am găsit în mai multe benzinării şi am căutat acelaşi produs în hipermarket.

Iată ce diferenţe de preţ există între ele. Am exclus din această comparaţie chipsurile, dulciurile sau băuturile alcoolice, care au şi preţuri duble faţă de ce găseşti în hipermarket.

Le-am adunat şi am făcut un calcul. În magazin toate aceste produse costă 49.79, în timp ce în benzinărie, fix aceleaşi produse costă 62.77 lei, cu 30% mai mare.

Premierul Florin Cîţu a declarat că măsura închiderii magazinelor la ora 18.00 dă rezultate, cel puţin în Bucureşti, unde în ultimele două săptămâni incidenţa îmbolnăvirilor a scăzut. 
 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile