Antena 3 CNN International News Pfizer și BioNTech solicită autorizarea FDA pentru boosterul vaccinului COVID-19 pentru toți adulții

Pfizer și BioNTech solicită autorizarea FDA pentru boosterul vaccinului COVID-19 pentru toți adulții

Pfizer și BioNTech au declarat marți că solicită autorizație de utilizare de urgență de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru un rapel de vaccin COVID-19 pentru toate persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. 

de Alexandra Ionescu    |   

Companiile au spus că prezentarea se bazează pe rezultatele unui studiu care a implicat mai mult de 10.000 de participanți; acestea constatat că rapelurile erau sigure și aveau o eficacitate de 95% împotriva COVID-19 simptomatic, în comparație cu schema de vaccinare cu două doze în perioada în care Delta, foarte transmisibilă, era tulpina dominantă.

Pfizer a lansat luna trecută datele privind eficacitatea boosterului; nu a fost încă revizuit de către colegi sau publicat.

Autorizarea ar aduce țara cu un pas mai aproape de predicția președintelui Joe Biden de la jumătatea lunii august, potrivit căreia rapelurile vor fi disponibile pentru toți adulții din Statele Unite. Când Pfizer a solicitat inițial aprobarea FDA pentru doze de rapel, a cerut aprobarea deplină a rapelurilor pentru toată lumea cu vârsta de 16 ani și peste.

În schimb, FDA a autorizat rapeluri pentru un grup mai limitat de adulți, odată ce au depășit suficient de mult dozele inițiale de vaccin.

De atunci, eligibilitatea s-a extins pentru a include majoritatea adulților, inclusiv persoanele care au primit alte tipuri de vaccinuri.

Persoanele care au primit vaccinurile Pfizer/BioNTech sau Moderna COVID-19 în urmă cu șase luni sau mai mult pot primi un rapel dacă au 65 de ani sau mai mult; expuși riscului de apariție cu COVID-19 sever din cauza unei infecții sau din cauza unei afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, bolile de rinichi sau sarcina; sau sunt în pericol din cauza condițiilor de viață sau de muncă.

Oricine a primit vaccinul Johnson & Johnson în urmă cu două luni sau mai mult este eligibil la două luni după prima vaccinare. Vaccinul J&J este autorizat numai pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. FDA și CDC au aprobat, de asemenea, amestecarea și potrivirea amplificatoarelor.

Noua solicitare din partea Pfizer și BioNTech vine în momentul în care oficialii federali din domeniul sănătății și-au exprimat clar îngrijorarea cu privire la scăderea imunității pe măsură ce națiunea se îndreaptă spre lunile de iarnă.

Vaccinul Pfizer/BioNTech este deja autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani și aprobat pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile