Reuters, care notează că scăderile au început după ora 12:38 GMT (14:38 în România), amintește că nivelul maxim, 139,13 dolari pe baril, a fost consemnat luni.
Conform MarketWatch, la ora publicării acestei știri, cotația țițeiului Brent coborâse la 118,8 dolari pe baril, ceea ce în termeni nominali înseamnă o pierdere de peste 9 dolari / baril sau o depreciere la nivelul zilei de peste 7% (captura următoare).
Această evoluție vine după ce, marți, SUA au impus un embargo importurilor de petrol și gaze din Rusia, în contextul războiului din Ucraina.
Analiștii Goldman Sachs spun că mișcarea a fost deja anticipată de piață și, deși decizia a fost urmată de o creștere relativă, prețurile s-au temperat ulterior.
În Europa, liderii politici semnalează că nu sunt pregătiți să renunțe la petrolul și gazul rusesc.
Analiștii băncii americane JPMorgan au arătat că în ultimele două săptămâni războiul din Ucraina a declanșat cea mai mare inflație a prețurilor mărfurilor în ultimii peste 60 de ani.
Creșterea prețurilor are legătură nu doar cu materiile energetice, ci și cu poziția importantă, chiar dominantă, a Rusiei în furnizarea metalelor cu importanță strategică la nivel mondial - nichel, paladiu, platină, rodiu, aluminiu și cupru, precizează analiștii JPMorgan.