Antena 3 CNN Actualitate Petreceri pe cinste, de Moş Nicolae, în Bucureşti şi la munte. Zeci de persoane s-au distrat fără să țină cont de reguli

Petreceri pe cinste, de Moş Nicolae, în Bucureşti şi la munte. Zeci de persoane s-au distrat fără să țină cont de reguli

Petreceri pe cinste în noaptea de Sfântul Nicolae, chiar dacă suntem în pandemie. Oamenii nu au ţinut cont de restricţii şi s-au distrat, fără să ţină cont de distanţa fizică sau să poarte mască.

de Georgiana Adam    |   

În Capitală, o petrecere cu 13 invitați la un hotel a fost întreruptă de Poliţie, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Polițiștii Secției 20 s-au sesizat cu privire la organizarea unei petreceri private desfășurată într-un imobil ce funcționează în regim de hotel.

Poliţiştii au spart o petrecere la un hotel din Capitală

La fața locului au fost legitimate și identificate 13 persoane, care participau la petrecere. Toți participanții au fost sancționați din cauza nerespectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. 

Valoarea totală a amenzilor a fost de 8.000 lei, iar petrecăreții au fost trimiși acasă.

Petrecere mare, de Sfântul Nicolae, la o cabană în vârf de munte

Petrecere şi la munte, de Moş Nicolae

A fost petrecere mare, de Sfântul Nicolae, la o cabană, în vârf de munte, din Masivul Postăvarul. Cu băutură din belşug, muzică şi dedicaţii fără număr, dar fără respectarea regulilor sanitare în vreme de pandemie. 

Din imaginile surprinse cu telefonul mobil de unul dintre petrecăreţi, şi postate pe o reţea de socializare, se vede cum toţi se înghesuie într-un spaţiu restrâns.  E drept, unul în aer liber. Se pare că e vorba despre terasa cabanei. Acolo nimeni nu respectă distanţarea şi nici nu poartă mască de protecţie. 

În urma apariției în mediul online a imaginilor, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Poiana Brașov s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt, potrivit presei locale.

Cu privire la rezultatul verificărilor au fost informați reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

10.000 lei amendă pentru petrecere în pandemie

„Este vorba de mai mulți turiști, peste capacitatea admisă a terasei, care nu purtau mască și nu respectau regulile de distanțare”, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții IPJ Brașov.

„De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, precum și Poliția Locală Brașov, efectuează verificări conform competențelor, reprezentanții societății în cauză fiind invitați la sediul acestor instituții în vederea verificării documentelor societății”, a mai transmis IPJ Brașov.

Astfel, cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au stabilit faptul că nu au fost respectate prevederile Legii nr. 55/2020, motiv pentru care societatea comercială în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Subiecte în articol: petrecere
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile