Antena 3 CNN Actualitate Religie Petiție împotriva canonizării lui Arsenie Boca. Oamenii se revoltă: „Făcea yoga cât e ziua de lungă. Un vrăjitor”

Petiție împotriva canonizării lui Arsenie Boca. Oamenii se revoltă: „Făcea yoga cât e ziua de lungă. Un vrăjitor”

de Ioana Coman    |   

Canonizarea părintelui Arsenie Boca a făcut ca în mediul online să apară o petiţie împotriva acestei decizii luate de Sfântul Sinod al BOR. Creatorul petiţiei notează că Arsenie Boca ar fi practicat Yoga, vrajitoria și hipnoza, fapte pentru care nu ar fi trebuit să treacă la rangul de Sfânt. Până acum, 500 de oameni au semnat.

Părintele Arsenie Boca este un cunoscut şi îndrăgit duhovnic român, care, de curând, a fost şi canonizat. 

Deşi i-a bucurat pe mulţi conaţionali, decizia Sfântului Sinod a făcut ca pe internet să circule o petiţie care contestă acestă alegere. Creatorul acestei petiţii l-a descris ca practicant de Yoga, vrăjitorie şi hipnoză, fapte care ar împiedica o canonizare.

„Studentul Boca, cât era ziua de lungă, făcea exerciții de concentrare după o carte de hatha yoga, în fața oglinzii, uitându-se între ochi”, scrie autorul petiției.

Radu Trifon, consilier cultural Episcopia Devei si Hunedoarei: Încearcă să demonstreze cu argumente doar de el știute faptul că părintele părinelui Arsenie Boca nu merită canonizare.

Însă, cei mai mulţi dintre români cred că decizia Sfântului Sinod este cea corectă, datorită minunilor pe care Arsenie Boca le-a săvârşit.

- Sunt de acord că sunt dovezi că merită să fie canonizat, pur și simplu merită cu adevărat.

- Eu cred că trebuie să fie canonizat, pentru că a povestit multe, multe probleme le-a rezolvat prin puterea lui.

- Îl consider un om sfânt, un om credincios, un părinte deosebit și merită, a ajutat lumea. N-aș semna petiția, nu știu ce conține, ce doresc alții, noi suntem credincioși.

Radu Trifon, consilier cultural Episcopia Devei si Hunedoarei: Păritele Arsenie a trecut cu succes, atât ca operă scrisă, cât și operă pictată. Ce s-a întâmplat la Sfântul Sinod a fost doar o confirmare a evaviei populare.

500 de persoane au semnat deja petiţia împotriva ridicării lui Arsenie Boca la rangul de sfânt.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile