Antena 3 CNN Externe Peste 80 de tone de bombe au fost folosite în atacul israelian asupra lui Nasrallah

Peste 80 de tone de bombe au fost folosite în atacul israelian asupra lui Nasrallah

de Roxana Mihăiescu    |   

Bombe cântărind în total peste 80 de tone au fost folosite în atacul aerian israelian care i-a luat viaţa liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, la Beirut, a scris duminică presa israeliană, preluată de DPA, notează Agerpres.

Bombele, inclusiv bombe „bunker buster” capabile să penetreze structuri consolidate, au fost lansate vineri de o formaţiune de cel puţin 10 avioane de luptă asupra cartierului general subteran al Hezbollah din sudul Beirutului, a precizat aceasta.

Nu a existat nicio confirmare oficială a relatărilor media.

În urma atacului, temerile legate de represalii sau de un război total în Orientul Mijlociu au crescut.

„Totul este posibil în Orientul Mijlociu, inclusiv un război, după uciderea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah”, a declarat ministrul iranian de externe, Abbas Araghchi, pentru agenţia de presă iraniană Fars, la New York.

„Toată lumea ar trebui să fie conştientă de faptul că situaţia este extrem de explozivă şi că totul este posibil... chiar şi un război", a declarat el agenţiei, care este condusă de Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice (IRGC) al ţării.

Araghchi a acuzat Israelul că a provocat o criză internaţională. Din acest motiv, Iranul a cerut o sesiune specială de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, a spus el.

Israelul l-a ucis și pe șeful securității preventive Hezbollah

Israelul l-a eliminat pe comandantul Unităţii de securitate preventivă a Hezbollah într-o lovitură aeriană la Beirut, au anunţat duminică Forţele de apărare israeliene, la o zi după ce Israelul a confirmat asasinarea principalului lider al Hezbollah, secretarul general Hassan Nasrallah, informează agenţia de presă a Israelului TPS.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile