Antena 3 CNN Actualitate Peste 58.000 de cetățeni ucraineni se află în acest moment în România, transmite ministrul de Interne

Peste 58.000 de cetățeni ucraineni se află în acest moment în România, transmite ministrul de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis informații despre situația prezenței refugiaților ucraineni pe teritoriul României. În prezent în țara noastră se află 58.106 cetățeni ucraineni, din 172.935 care au intrat de la izbucnirea conflictului pe 24 februarie.

de Adelina Miron    |   

„Până astăzi au intrat în România 172.935 de cetățeni ucraineni. Dintre aceștia, 114.829 au părăsit România. Așadar, pe teritoriul României se află în acest moment 58.106 cetățeni ucraineni. Total solicitări de azil până în acest moment, 1.897 de cetățeni ucraineni. În cele șase centre de azil se află în acest moment 250 de cetățeni ucraineni.

De la începutul conflictului și până astăzi în ziua de ieri s-a înregistrat cel mai mare flux de intrare-ieșire, 28.563 de cetățeni Ucraineni au intrat în România.”, a transmis ministrul de Interne.

„Urmărim aspecte de interes operativ la frontiera României. La frontiera cu Ucraina au fost depistați 20 de cetățeni ucraineni cu tentativă de trecere ilegală a frontierei", a spus Bode.

În ceea ce privește componenta de protecție civilă, au fost operaționalizate 13 tabere pentru refugiați în Maramureș, Suceava, Botoșani, Galați, Vâlcea, Satu Mare și Vaslui. Sunt ocupate 1.626 de locuri.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet