Antena 3 CNN Actualitate Locale Peste 500 de oameni au protestat în fața Prefecturii din Târgu Jiu, după ce au fost uciși 60 de câini din adăpostul public

Peste 500 de oameni au protestat în fața Prefecturii din Târgu Jiu, după ce au fost uciși 60 de câini din adăpostul public

de Gabriela Mladin    |   

Sute de oameni au protestat în Târgu Jiu, după ce 60 de câini din padocul public au fost uciși, iar administratorii spun că vor să omoare și alte peste 200 de animale, dacă acestea nu vor fi adoptate.

Zilele trecute, aproximativ 60 de câini fără stăpân au fost uciși de autoritățile locale, în doar o oră.

Autoritățile au invocat o decizie a Consiliului Local prin care câinii din padoc pot fi eutanasiați în termen de 14 zile de la capturare.

În urma deciziei, peste 500 de oameni din Târgu Jiu și din țară au ieșit în stradă și au protestat în Piața Prefecturii timp de 2 ore.

Iubitorii de animale au cerut rezilierea contractului cu firma care gestionează acest serviciu și solicită ca în Târgu Jiu să existe campanii de sterilizare, de adopții și microcipare pentru prevenirea abandonului. 

Protestatarii au aprins 60 de lumânări și au venit cu fotografiile câinilor care au fost omorâți.

Mai mulți reprezentanți ai asociațiilor de protecție a animalelor au mers la Primăria Târgu Jiu pentru o discuție cu autoritățile, însă nu au fost primiți.

Printre protestatari s-au numărat Ștefan Mandachi, Oana Pelea și Carmen Tănase, care au transmis mesaje autorităților.

În prezent, IPJ Gorj investighează cazul.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile