Antena 3 CNN Actualitate Educație Peste 150 de elevi nu mai merg la şcoală, de frica unui copil de clasa a III-a

Peste 150 de elevi nu mai merg la şcoală, de frica unui copil de clasa a III-a

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 12:10 09 Mar 2023 Modificat la 12:12 09 Mar 2023

Băiatul a fost mutat disciplinar de trei ori până acum, după ce niciun părinte nu a mai vrut să își trimită copiii la ore. 

Părinții anunță că vor să protesteze faţă de prezenţa elevului, despre care spun că este agresiv atât cu elevii cât şi cu profesorii.

Toți părinții celor aproximativ 150 de elevi care sunt înscriși la această școală nu își mai aduc copiii la ore, de teama acestui elev.

Comitetul de părinţi al şcolii i-a chemat în ajutor pe reprezentanţii autorităţilor judeţene cu atribuţii în domeniu şi vor avea o discuţie în cursul zilei de astăzi. 

Contactaţi de edupedu.ro, reprezentanţii Ministerului Educaţiei nu au formulat un punct de vedere.

Elevul a fost evaluat de Protecţia Copilului

Copilul a fost apoi transferat, la solicitarea părinților, prin decizia Inspectoratului Școlar Dâmbovița, la școala din Valea Voievozilor, unde de luni, 6 martie, a început orele. În clasa sa sunt 11 elevi înscriși.

"Am luat toate măsurile pe care legea ni le permite și în speță la nivelul lui de vârstă. Tot ce se poate aplica ca sancțiune este observația, mustrarea scrisă însoțită de scăderea notei la purtare. 

Cu fiecare sancțiune pe care am aplicat-o, comportamentul copilului a devenit și mai violent. Deși copilul nu este certificat cu cerințe educaționale speciale, în permanență, minim un adult din instituția școlară se află în preajma sa. 

Din nefericire, uneori suntem 3, 4, 5, 6 și nu reușim să facem față", a declarat directoarea școlii Gimnaziale Coresi, Georgeta Gogeanu.

Cazul copilului a fost evaluat de specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, la domiciliu, în prezența reprezentantului legal, constatându-se faptul că minorul nu se afla într-o situație de abuz, neglijare sau exploatare alături de părinți, astfel încât nu s-a impus instituirea unei măsuri de protecție specială.

Specialiștii instituției au constatat că minorul respectă regulile din familie și participă la activități extrașcolare, dar având în vedere sesizările privind comportamentul copilului din mediul școlar, au recomandat consilierea psihologică a acestuia. Părinții au transmis că vor apela la serviciile unui psiholog privat.

Unii părinți au depus și plângeri penale la poliție în urma incidentelor de la școală în care a fost implicat băiatul, a confirmat Inspectoratul județean de poliție Dâmbovița.

Citește mai multe din Educație
» Citește mai multe din Educație
TOP articole