Antena 3 CNN Actualitate Sănătate A fost prelungită perioada în care poate fi accesată finanţarea de la BIRD pentru construirea centrelor de mari arşi

A fost prelungită perioada în care poate fi accesată finanţarea de la BIRD pentru construirea centrelor de mari arşi

Perioada în care poate fi accesată finanţarea de la BIRD pentru construirea centrelor de mari arşi a fost prelungită.

de Mia Lungu    |   

Guvernul a prelungit până la data de 30 iunie 2026 perioada în care poate fi accesată finanţarea de la BIRD pentru mai multe proiecte din sectorul sanitar care vizează construirea centrelor pentru pacienţii cu arsuri grave din mai multor spitale, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

"Pentru dezvoltarea infrastructurii medicale, Guvernul a prelungit perioada în care poate fi accesată finanţarea pentru mai multe proiecte din sectorul sanitar. Construirea centrelor pentru pacienţii cu arsuri grave din cadrul spitalelor: "Pius Brînzeu" din Timişoara, a celui de urgenţă din Târgu Mureş şi a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", aflate acum în diferite stadii de execuţie, va putea continua cu finanţarea asigurată de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Printr-o hotărâre aprobată astăzi, Guvernul a extins data limită de tragere a sumelor puse la dispoziţia României, prin două acorduri încheiate cu BIRD, cu 18 luni, respectiv de la 31 decembrie 2024 la 30 iunie 2026. (...) Aceste modificări au fost agreate cu finanţatorul internaţional BIRD", a precizat Mihai Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la finalul şedinţei Executivului.

El a explicat că este vorba despre două împrumuturi de la BIRD care au fost contractate, unul în 2014 şi un altul în 2021.

"Se asigură astfel o finanţare coerentă a proiectelor şi utilizarea integrală a fondurilor, în total 400 de milioane de euro, din care, până în prezent au fost cheltuite 190,7 milioane de euro", a spus Mihai Constantin. 

Subiecte în articol: mari arși BIRD finantare Guvernul
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?