Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Pericolul din roşii. Cum le recunoaștem pe cele cu chimicale

Pericolul din roşii. Cum le recunoaștem pe cele cu chimicale

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 11:02 02 Dec 2016 Modificat la 11:02 02 Dec 2016

Circa 55% dintre legumele din Turcia conţin urme de pesticide, iar în cazul fructelor procentul este şi mai alarmant: 80%, arată un studiu realizat în acest sens, potrivit A1.ro.

Roşiile conţin în mod natural cantităţi reduse de sodiu, grăsimi săturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate în dietele sănătoase, contribuind la reglarea greutăţii corporale şi reducerea nivelului lipidelor în sânge.

Cum deosebim roșiile sănătoase de cele pline de chimicale:
1. Roşia adevărată nu trebuie să fie tare ca piatra.
2. Uitaţi-vă la cotor, să nu fie dur.
3. Culoarea să fie de un roşu deschis, nu spre maroniu.
4. La tăiere, produsul trebuie să fie zemos.
5. Gustul natural e dulce-acrişor.
 

Etichete: rosii chimicale
Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole