Update: Aproximativ două kilograme de carne infestată cu bacteria E.coli au ajuns la populaţie după ce respectiva cantitate a fost cumpărată dintr-un supermarket din municipiul Târgu-Jiu, până în prezent nefiind semnalate îmbolnăviri, a declarat marţi, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Nicolae Călescu.
Potrivit acestuia, cantitatea totală de carne depistată cu bacteria E.coli este de 4 kilograme, două dintre acestea fiind cumpărate înainte ca reprezentanţii DSVSA să recolteze probe.
Știre inițială: ANSVSA a anunţat, marţi, că în perioada 03.10- 14.10, a depistat prezenţa Escherichia Coli (E.coli) la 10 probe prelevate dintr-un supermarket din Gorj şi trei abatoare din Vâlcea, Sibiu, Timiş, se arată într-un comunicat.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor: 10 probe de Ecoli au fost depistate într-un supermarket şi trei abatoare din ţară.
Este vorba despre o probă recoltată din produsul carne tocată vită, supermarket, judeţ Gorj, de 3 probe rezultate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie) dintr-un abator din judeţul Vâlcea, de alte 3 probe rezultate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie) dintr-un abator din judeţul Sibiu şi 3 probe rezultate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie) dintr-un alt abator din judeţul Timiş.