Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Pericolul de la masa de Crăciun. Alimentele care pot duce la apariția cancerului

Pericolul de la masa de Crăciun. Alimentele care pot duce la apariția cancerului

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 23:17 28 Noi 2017 Modificat la 23:17 28 Noi 2017

Nu e masă de Crăciun fără carne afumată. Atenţie, însă: cârnaţii şi slănina ţinute la fum pot duce la apariţia cancerului. O spun chiar medicii, care atrag atenţia că substanţele toxice emanate din lemn sau cărbune ajung în farfurie şi apoi în sânge. 

"Fumul produs de lemn şi folosit în afumarea cârnaţilor, a cărnurilor, a slăniei este cancerigen. Indiferent de provenienţa lui, că este din rumeguş, alţii folosesc lemn de fag sau diverse alte esenţe tari, este clar că este cancerigen”, a spus medicul Dumitru Niculai.

Copiii mai mici de opt ani nu ar trebui să consume deloc produse afumate. Iar în cazul adulţilor, specialiştii îndeamnă la porţii cu măsură, cât mai rar. Consumate în exces, slănina sau cârnaţii afumaţi îngreunează digestia, cresc tensiunea arterială şi riscul de cancer. 

Sursa: observator.tv

Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole