Antena 3 CNN Life Sănătate Pericol uriaș pentru iubitorii de carne la grătar. Este cancerigenă!

Pericol uriaș pentru iubitorii de carne la grătar. Este cancerigenă!

<1 minut de citit Publicat la 16:26 23 Mai 2016 Modificat la 16:26 23 Mai 2016

Carnea gătită la grătar, considerată în general un preparat sănătos şi preferat din acest motiv în locul celei prăjite în ulei, ar putea fi la fel sau chiar mai puţin sănătoasă decât aceasta, din cauza unor substanţe cancerigen, informează Huffington Post.

 Cauza de îngrijorare este constituită de doi compuşi diferiţi care se pot forma în timpul gătitului pe grătar, cunoscuţi ca fiind cancerigeni.

Astfel, aminele heterociclice (HCA) se formează în mâncăruri bogate în proteine când acestea sunt preparate la o temperatură foarte ridicată, precum cea a grătarului din curte, spune medicul Colleen Doyle, director de nutriţie şi activitate fizică la Societatea americană de cercetare a cancerului (ACS).

Cealaltă substanţă, hidrocarbura aromatică policiclică (PAH), se formează când grăsimea din carne se scurge şi arde pe grătar, provocând fum, prin intermediul căruia compuşii se pot depozita pe alimentul gătit.

Etichete: cancer carne gratar
Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole