Antena 3 CNN Actualitate Locale Pericol extrem pe un pod din Gilău, județul Cluj, care stă să cadă! Accesul este interzis, dar șoferii nu respectă indicațiile

Pericol extrem pe un pod din Gilău, județul Cluj, care stă să cadă! Accesul este interzis, dar șoferii nu respectă indicațiile

Este pericol extrem în localitatea Gilău, din județul Cluj, unde un pod se poate prăbuși în orice moment. Autoritățile au interzis accesul vehiculelor care depășesc 3,5 tone, iar lacul din zonă a fost golit, dar șoferii nu respectă indicațiile.

de Andreea Ştefan    |   

Podul de pe DJ 107 P a fost închis de astăzi circulației, însă, cu toate acestea, oamenii nu țin cont de faptul că sunt puse indicatoare cu semnul interzis.

Vorbim de cel mai important drum turistic din județ, iar problema a fost descoperită în urma procedurii de golire a lacului Gilău, când s-a constatat că elementele de rezistență ale podului sunt complet distruse.

Experții au observat degradările de amploare.

În urma lucrărilor de modernizare și reabilitare care se desfășoară pe DJ 107, în 2019 s-a semnat un contract de reabilitare, însă abia acum s-a ajuns la acest pod, având în vedere că era un pericol pentru persoane și mașinile care îl traversau.

Podul a fost închis imediat traficului, iar azi s-a întrunit și Comitetul pentru Situații de Urgență de la Prefectură.

Decizia de închidere a fost luată de un grup de experți, iar podul a fost închis imediat.

Astfel, atât locuitorii din zonă, cât și turiștii vor trebui să folosească variante ocolitoare.

Practic, tot traficul spre Someșul Cald, Tarnița, Mărișel sau Beliș este oprit.

Cu toate că au fost puse indicatoare cu semnul interzis, oamenii au trecut atât pe jos, cât și cu mașina, iar explicația lor a fost că nu vor să înconjoare 30 de kilometri și că își asumă acest risc.

Subiecte în articol: Gilau Cluj pod
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă