Antena 3 CNN Actualitate Pericol de explozie după ce o cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat. Pompierii intervin de 13 ore

Pericol de explozie după ce o cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat. Pompierii intervin de 13 ore

de Daciana Cordoş    |   

Trafic deviat după ce un TIR,  încărcat cu gaz lichefiat,  s-a răsturnat între Odvoş şi Conop. Mai multe autospeciale de pompieri acţionează de ore întregi la faţa locului.

Pe tot parcursul nopții trecute, s-a intervenit pentru dispersarea vaporilor cu două autospeciale de stingere de capacitate mare. De asemenea, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, s-a acționat pentru asigurarea măsurilor de protecție și menținerea perimetrului de siguranță, în vederea interzicerii accesului persoanelor neautorizate în zonă.

Astfel, și în aceste momente, la locul evenimentului se acționează pentru îndepărtarea oricărui pericol și menținerea perimetrului de siguranță. Pentru a asigura necesarul de apă, la misiune sunt angrenate trei autospeciale de stingere.

Traficul rutier va rămâne deviat pe D.J. 682. Intervenția este în dinamică, transmite ISU.

A fost creat un perimetru de siguranță

Seara trecută, în jurul orei 21:00, în zonă a ajuns o echipă din cadrul societății comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna. În urma reevaluării efectuate împreună cu reprezentanții societății comerciale, s-a constatat că există o fisură la nivelul autocisternei care prezintă scurgeri de lichid.

Astfel, pentru îndepărtarea oricărui pericol, începând cu ora 21:30, pompierii militari arădeni au intervenit cu trei linii de furtun pentru a crea o perdea de apă în vederea dispersării vaporilor.

Totodată, pentru a asigura necesarul de apă, tehnica de intervenție a fost suplimentată cu o autospecială de stingere de capacitate mare din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad.

Şoferul TIR-ului încărcat cu gaz lichefiat a reuşit să se autoevacueze şi a refuzat transportul la spital. Salvatorii au creat un perimetru de siguranță de 800 de metri în jurul cisternei iar ciculaţia maşinilor a fost deviată pe DJ 682, pentru ca echipele de intervenţie să îşi poată face treaba. 

S-a luat decizia deversării substanței pe sol

În urmă cu scurt timp, reprezentanții Gărzii de Mediu au luat decizia deversării substanței pe sol.

”Menționăm că solul va fi depoluat de către reprezentanții societății comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna, imediat după finalizarea intervenției.

Pe tot parcursul misiunii, pompierii militari arădeni vor continua intervenția pentru dispersarea vaporilor și asigurarea măsurilor specifice”, anunță autoritățile.

Subiecte în articol: gaz lichefiat cisterna pericol explozie
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile