Antena 3 CNN Actualitate Pericol într-un cartier rezidenţial din Constanţa! Specialist: ''Zidurile de pământ deja se prăbuşesc''

Pericol într-un cartier rezidenţial din Constanţa! Specialist: ''Zidurile de pământ deja se prăbuşesc''

La Constanţa, şantierul deschis pentru construcţia unui bloc cu patru etaje pune în pericol alte trei imobile. Arhitecţii atrag atenţia autorităţilor de pericul enorm în care sunt puse zeci de persoane, chiar dacă şantinerul are autorizaţie.

de Iulia Gorgorin    |   

Blocul în construcţie se află într-un cartier rezidenţial, iar fundaţia se află pe locul unde ar fi trebuit să se amenajeze alei de acces. Aşa se face că între viitoarea clădire şi cele deja existente rămâne un spaţiu extrem de îngust.

Specialist: ''Zidurile de pământ deja se prăbuşesc''

''Mi se pare că nu au pornit chiar cum ar fi trebuit. Este o groapă foarte mare, la foarte mică distanţă de fundaţiile unor blocuri de patru nivele. Zidurile de pământ deja se prăbuşesc, ceea ce este un pericol pentru fiabilitatea structurilor învecinate'', spune un specialist care a analizat felul în care a fost construit blocul.

Blocul are autorizaţie de construcţie

Cazul a ajuns şi în atenţia autorităţilor locare care spun însă, că pentru blocul respectiv există o autorizaţie de construcţie.

Primarul a luat la cunoştinţă de această situaţie şi a dispus nişte măsuri de control.

''Am contactat autorizaţia de construire emisă la începutul anului de fosta administraţie. Există o anchetă a Inspectoraului de Stat în Construcţii'', a spus Doru Iordache, consilier Primăria Constanţa.

Specialiştii cer intervenţia de urgenţă a Inspecţiei de Stat în Construcţii şi atrag atenţia că este realizată haotic

''Străzile, accesul în primul rând. Muncitorii cum vin? Să faci, străzi, nu? Să aduci utilități (...) Noi ne dezvoltăm un pic haotic'', spune specialistul.

Locatarii au acţionat în instanţă constructorul, însă acest proces este unul de durată, iar între timp, lucrările pot înainta.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile