Antena 3 CNN Actualitate Percheziții la clanurile Cămătarilor și Luptătorilor. Interlopii îi împrumutau cu bani pe dependenții de droguri și apoi îi terorizau

Percheziții la clanurile Cămătarilor și Luptătorilor. Interlopii îi împrumutau cu bani pe dependenții de droguri și apoi îi terorizau

de Carmina Pricopie    |   

Procurorii și polițiștii fac 13 percheziții miercuri dimineață într-un dosar penal care vizează infracțiuni de șantaj săvârșite de membri ai unor clanuri interlope. Potrivit ultimelor informaţii, ar fi vizaţi membri ai mai multor clanuri interlope. 

Perchezițiile au loc în București, în satele Dragomirești Deal,  Roșu, Dârvari, Domnești din județul Ilfov și în satul Cosoba din județul Giurgiu.

Ancheta vizează săvârșirea mai multor infracțiuni de șantaj de către patru persoane fizice, cunoscute ca aparținând sau fiind apropiate ale unor clanuri interlope. Acestea au identificat, exploatat și întreținut anumite vulnerabilități (jocuri de noroc, consum de droguri) ale persoanelor vătămate, cărora  le-au  oferit diverse sume de bani cu titlu de împrumut, potrivit procurorilor.

Pentru a-și recupera banii împrumutați cu dobândă foarte mare, interlopii se foloseau de notorietatea lor de persoane violente și îi șantajau pe datornici și îi amenințau cu bătaia.

Împrumuturile erau de câteva mii de euro, dar dobânda cerută era foarte mare.

Potrivit unor surse Antena 3 CNN, ar fi vizați membri din clanul Cămătarilor și clanul Luptătorilor( liderul lor este Preda Eugen, cunoscut pentru furtul de arme din unitatea militară Ciorogârla).

Patru persoane vor fi duse la audieri în acest dosar. Este vorba despre Costea Marius zis "Țâru", Constantin Ion Valentin zis "Vali Nebunu", Mihai Ionuț Laurențiu zis "Laur al lui Expres" și Vasile Adrian.

Marius Costea zis "Ţâru" este fost membru al grupării "Luptătorilor". Țâru e deja arestat in alt dosar, în care a fost prins în flagrant în timp ce cumpăra o armă.

Ion-Valentin Constantin zis "Vali Nebunu" face parte atât din anturajul restrâns al lui Marian Sîrbu zis "Box", membru marcant al clanului "Cămătarii", cât şi din anturajul lui Andrei-Cristian Bădulă zis "Moş Ene", individ extrem de violent, fost membru al clanului "Luptătorilor".

Ionuţ-Laurenţiu Mihai a fost implicat până în anul 2018 în activități de comercializare de ţigări netimbrate pe raza sectorului 6 Bucureşti, activitate din care a obţinut sume importante de bani. Acesta este cunoscut pe raza municipiului Bucureşti ca "Laur al lui Expres", dată fiind apropierea acestuia de Marian Gheorghe zis "Expres Negru", personaj cu o reputaţie deosebită în lumea interlopă şi membru al temutei grupări infracţionale .

 Vasile Adrian este de profesie agent de pază, figurând ca angajat al BGS Monitorizare şi Intervenţie SRL şi al BGS Divizia de Securitate SRL. 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile