Antena 3 CNN Externe Percheziții în Parlamentul Republicii Moldova. Ion Creangă ar fi fost prins când dădea rușilor informații secrete

Percheziții în Parlamentul Republicii Moldova. Ion Creangă ar fi fost prins când dădea rușilor informații secrete

de Georgiana Marina    |   

Sunt percheziții de amploare, miercuri, în Parlamentul Republicii Moldova, într-un dosar de spionaj. Un funcționar ar fi fost prins în flagrant în timp ce transmitea informații importante unor angajați ai Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.  

Mascaţii de la Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS), împreună cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), desfăşoară, miercuri, percheziţii în Parlamentul Republicii Moldova, scrie presa de la Chişinău. Potrivit surselor NewsMaker, acţiunile au loc într-un dosar pentru trădare de patrie. 

Din primele informații ar fi vizat chiar directorul direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, relatează corespondentul Antena 3 CNN. Potrivit unor surse, funcționarul ar fi fost prins în flagrant în timp ce transmitea unor angajați de la Ambasada Federației Ruse informații secrete și e acuzat de trădare de patrie.

Ofițerii de la Serviciul de Informații sunt în biroul acestuia. Informațiile au fost confirmate parțial de purtătorul de cuvânt al Parlamentului de la Chișinău, care a precizat că alte detalii vor fi date ulterior. 

Descinderile au loc cu câteva ore înainte de ultima şedinţă din actuala sesiune, precizează TV8.

 

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile