Antena 3 CNN Actualitate Mascații au intrat în forță peste interlopii care s-au bătut cu săbii și topoare. 19 bărbați audiați, unul a leșinat la secție

Mascații au intrat în forță peste interlopii care s-au bătut cu săbii și topoare. 19 bărbați audiați, unul a leșinat la secție

de Georgiana Marina    |   

Sunt audieri maraton la Secţia 9 după percheziţiile la atacatorii din Pantelimon. 19 persoane care au participat la bătaia cu bâte, săbii şi topoare au fost ridicate de mascaţi şi dau explicaţii anchetatorilor. Unul dintre suspecți a leşinat când a ajuns la secţie şi a avut nevoie de intervenţia medicilor. Peste 250 de poliţişti, mascaţi şi jandarmi, ajutaţi de elicoptere şi câini de urmă au descins în mai multe locaţii, marți, din Bucureşti şi Ilfov pentru a-i găsi pe cei care s-au bătut în stradă.

UPDATE 15.00. 19 persoane sunt audiate în București și Ilfov.

Unul dintre suspecți a leșinat când a ajuns la secția de poliție.

UPDATE 10.10 Imagini din dronă de la percheziții.

UPDATE 10.00 Opt dintre cei zece agresori căutați au fost găsiți.

Suspecții în acest dosar au fost duși la secția 9 de poliţie pentru audieri. Acolo vor ajunge şi ceilalţi agresori care au fost prinși în această dimineaţă de mascaţi. De asemenea, la audieri sunt aşteptaţi să ajungă şi martorii din acest dosar. 

Știrea inițială

Zece agresori împlicaţi în scandalul cu bâte, săbii, furci şi topare început în stradă şi continuat în unitatea de urgenţe a spitalului Pantelimon sunt în continuare de negăsit.

Poliţiştii din Capitală şi din judeţul Ilfov sunt în alertă maximă. Filtrele de control instalate la intrare şi ieşirea din oraş au continuat pentru a treia noapte la rând.

250 de forțe de ordine participă la percheziții - 200 de polițiști și jandarmi.

"În această dimineață, polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Poliția Sectorului 2, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente, Poliției Sectorului 3, Serviciului Acțiuni Speciale, Poliției Canine, împreuna cu Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București pun în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, în București și în județul Ilfov, într-un dosar penal ce se efectuează cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și loviri sau alte violențe.

În fapt, la data de 21 septembrie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 9 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, de către angajații unei unități medicale din Sectorul 2, cu privire la un scandal la camera de gardă.

În vederea administrării materialului probator, în această dimineață, polițiștii Capitalei pun în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, pentru depistarea persoanelor, precum și a bunurilor de interes în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice și loviri sau alte violențe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2", a comunicat Poliția.

În timpul perchezițiilor, au fost identificare mai multe arme albe care ar fi fost folosite în curtea Spitalului Pantelimon. Cercetările au fost extinse și pentru săvârșirea infracțiunii de port ilegal de armă albă.

Zona unde au loc perchezițiile e survolată din elicopter.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile