Antena 3 CNN Economic Pentru prima dată în 87 de ani, un mare producător de mașini va închide 3 fabrici din Germania. Vor fi concediați zeci de mii de oameni

Pentru prima dată în 87 de ani, un mare producător de mașini va închide 3 fabrici din Germania. Vor fi concediați zeci de mii de oameni

de Robert Kiss    |   

Producătorul german de mașini Volkswagen intenționează pentru prima dată în istoria sa de 87 de ani să închidă locuri de producție de pe piața sa de origine, a anunțat luni consiliul companiei, potrivit Politico.

Volkswagen intenționează să închidă cel puțin trei fabrici în Germania și să reducă producția în toate fabricile rămase, le-a transmis președintele consiliului, Daniela Cavallo, angajaților din Wolfsburg. Închiderile ar putea duce la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă. Departamentele întregi pot fi închise sau mutate în străinătate.

Volkswagen a anulat luna trecută un acord din 1994 care proteja angajații de disponibilizări până în 2029. Disponibilizările ar putea începe în a doua jumătate a anului 2025.

Cu vânzările în China în scădere cu aproape 20% în prima jumătate a anului 2024, Volkswagen – care este intrat puternic pe piața chineză – are puține opțiuni pentru a compensa pierderile.

Închiderile istorice ale fabricilor Volkswagen au loc pe măsură ce produsul intern brut al Germaniei este programat să scadă pentru al doilea an consecutiv.

Doar în Wolfsburg, un oraș de 120.000 de locuitori, peste 60.000 de oameni lucrează pentru fabrica Volkswagen.

Dificultățile economice tot mai mari ale țării vor deveni probabil o problemă cheie înaintea alegerilor federale programate în mai puțin de un an.

Cancelarul german Olaf Scholz se pregătește pentru o întâlnire cu șefii sindicatelor și șefii unora dintre cele mai mari companii din Germania pentru a pregăti un plan pentru redresarea economică a țării.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile