Antena 3 CNN Actualitate Locale Un pesionar a murit înecat într-un ştrand din Ocna Sibiului. Oamenii au sunat la 112 | Avertismentul salvatorilor

Un pesionar a murit înecat într-un ştrand din Ocna Sibiului. Oamenii au sunat la 112 | Avertismentul salvatorilor

Claudia Popovici
1 minut de citit Publicat la 19:20 20 Iul 2023 Modificat la 19:20 20 Iul 2023

Totul s-a petrecut la un centru de agrement din Ocna Sibiului, acolo unde pensionarul de 63 de ani a mers pentru a se relaxa. Din păcate, acesta a murit înecat în momentul în care a intrat în ștrand.

Martorii care au asistat la tragedie au sunat la 112, iar la faţa locului a venit un echipaj medical SMURD care l-a scos pe pensionar din apă în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, bărbatul nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarat decesul, scrie turnulsfatului.ro. 

Pe această cale, salvatorii atrag atenția cetățenilor să manifeste prudență, să respecte măsurile preventive și să acționeze responsabil în preajma apei, mai ales pe caniculă.

  • Pe parcursul verii, când temperaturile cresc, trebuie să acordați o atenție deosebită siguranței atunci când mergeți la scăldat. Râurile, iazurile, lacurile sau marea pot fi atrăgătoare, dar adesea ascund pericole.
  • Vă rugăm să respectați cu strictețe indicațiile și regulile privind scăldatul și, mai ales, să vă supravegheați copiii permanent în timp ce se află în apă sau în apropierea acesteia.
  • Chiar dacă sunteți buni înotători, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul vă pot pune viața în pericol.
  • Dacă observați pe cineva în dificultate în apă, nu ezitați să solicitați ajutor de urgență. Fiecare secundă contează și poate face diferența între viață și moarte.
  • Respectați următoarele măsuri și acționați cu responsabilitate în preajma apei.
  1. Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului.
  2. Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci.
  3. Evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi.
  4. Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte.
  5. Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare.
  6. Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii.
  7. Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult, recomandă pe Facebook ISU Sibiu. 

Citește mai multe din Locale
» Citește mai multe din Locale
TOP articole