Antena 3 CNN Actualitate Pensiile militare, incluse în legea impozitării pensiilor speciale: 'Este un abuz!'

Pensiile militare, incluse în legea impozitării pensiilor speciale: 'Este un abuz!'

Radu Tudor a prezentat, în exclusivitate, miercuri, la Punctul de întâlnire, documentul zilei, cel care creează premisele tăierii pensiilor în România: proiectul de lege care prevede impozitarea cu la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei.

de Gabriel Dano    |   

Potrivit documentului adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputaților, va fi impozitată diferența între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității.

Decizia deputaților a fost luată cu voturi 307 „pentru” și unul „împotrivă”.

Membrii Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților au decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, impozitarea diferenței între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității.

Astfel, se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2001 lei și 7000 de lei, iar pentru cele de peste 7001 lei se va aplica un impozit de 85%.

Legea adoptată de Camera Deputaților va merge la președintele Klaus Iohannis, la promulgare.

"Ceea ce s-a întâmplat astăzi în România ar fi trebuit să fie probabil un gest de justiție socială, dar nu este nici pe departe așa. Pentru că proiectul supraimpozitării așa-numitelor pensii speciale s-a făcut într-o modalitate care, din punctul meu de vedere conține și un abuz.

Abuzul îl reprezintă includerea pensiilor militare la capitolul pensii speciale. Și m-ați auzit de foarte multe ori că acest lucru nu este adevărat. În toate statele membre NATO, inclusiv în România, pensiile militare sunt pensii de serviciu și ele se plătesc din bugetele ministerelor respective. În cazul Armatei Române, pensiile militare se plătesc din bugetul Ministerului Apărării Naționale. Ele nu se plătesc din bugetul național.

Dar, tot timpul a fost prezentată ca o sperietoare chestiunea asta a pensiilor militare. Da! Există în România pensii aș spiune nemeritate. Da! Trebuie discutat un principiu în legătură cu modul în care au fost calculate inegal, ilegal acele pensii foarte mari. Nu! Pensiile militare nu sunt printre ele", a subliniat Radu Tudor.

Subiecte în articol: pensii speciale radu tudor Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben