Antena 3 CNN Show Showbiz Ce pensie are Gheorghe Turda, după 55 de ani de muncă. "Sunt mândru de pensia mea"

Ce pensie are Gheorghe Turda, după 55 de ani de muncă. "Sunt mândru de pensia mea"

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 16:00 16 Mar 2023 Modificat la 18:52 16 Mar 2023

Astfel, după 55 de ani de carieră, Gheorghe Turda ar putea fi interpretul de muzică populară cu cea mai mare pensie din România. 

Începând cu anul 1991, artistul a lucrat la Ministerul Afacerilor de Interne pentru mai mulți ani, unde a avut un grad superior.

Acum, Gheorghe Turda se bucură de o pensie mare. Chiar și așa, interpretul de muzică populară a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne și Casa Națională de Pensii, solicitând mărirea indemnizației lunare primite de la stat cu 50%. 

După un proces care a durat câțiva ani, Gheorghe Turda a câștigat. Astfel, artistul a ajuns la o pensie de 1.900 de euro pe lună, adică aproximativ 9000 de lei.

Citeşte şiTalonul de "pensie nesimţită" din ianuarie 2023, al unui pensionar MAI, postat pe internet. Câţi bani câştigă românul

[GAL layout="2"]

Gheorghe Turda a fost șef al Direcției de Cultură din Ministerul de Interne

Gheorghe Turda a reușit să-i convingă pe judecători să-i acorde o pensie mai mare apelând la o strategie destul de interesantă. 

El a invocat legea 6/2006, conform căreia primesc drepturi suplimentare "pensionarii din sistemul public de pensii, membri ai unor uniuni de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică".

Gheorghe Turda, acum în vârstă de 75 de ani, a fost șef al Direcției de Cultură din cadrul Ministerului de Interne, iar în anul 2015 avea un venit cumulat de 2.500 euro pe lună, potrivit viva.ro.

Interpretul de muzică populară deține două imobile în Câmpina și București, dar și un teren de 1.600 mp în Câmpina.

Pensia lui Gheorghe Turda, după 55 de ani de activitate

Artistul, care a petrecut mai bine de jumătate de secol pe scenă, a făcut parte din Ansamblurile Rapsodia Română și Ciocârlia, iar în cadrul ultimului dintre ele a ocupat și funcția de director. 

"Eu am 55 de ani de activitate la două mari ansambluri, la Rapsodia Română și la Ciocârlia. Am fost șeful ansamblului Ciocârlia și șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne și sunt mândru de pensia mea. 

Vezi şiCe pensie primește un român la bătrâneţe, dacă nu a muncit nicio zi. Statul îţi dă nişte bani

Față de alții care poate au avut doar câțiva ani de activitate și au emis pretenția să aibă pensia ca Gheorghe Turda. Da, 9.000 de lei, da. Deocamdată, mulțumită lui Dumnezeu, e bine", spunea Gheorghe Turda, în urmă cu ceva timp, potrivit antenastars.ro.

Vezi şiCât costă să cumperi trei ani de vechime la pensie, de la 1 ianuarie 2023

Când mă pot pensiona - este o întrebare care îi interesează pe mulţi români, fie că încă lucrează şi urmează să iasă la pensie, fie că deja s-au pensionat, dar anticipat.

Acum puteţi afla în mai puţin de un minut data la care vă puteţi pensiona, fie că e vorba de pensie anticipată, pensie anticipată parţial sau pensie pentru limita de vârstă.

Tot ce aveţi de făcut este să intraţi pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, să vă completaţi data naşterii şi sexul, apoi aflaţi data pensionării (Explicaţii în Galeria foto).

Recalcularea pensiei, un subiect intens discutat în această perioadă, poate fi cerută de români, printr-o solicitare, alături de câteva acte necesare.

Recalcularea pensiei se poate face în cazul celor care au realizat stagiul de cotizare după deschiderea dreptului de pensie pentru limita de vârstă, dar şi pentru persoanele care au mai lucrat și după ce au împlinit vârsta de retragere și au ieșit la pensie.

Aşadar, după realizarea oricărui stagiu de cotizare după deschiderea drepturilor de pensie pentru limită de vârstă, se poate solicita recalcularea drepturilor de pensie.

Recalcularea pensiei pentru fiecare stagiu de cotizare de minimum 12 luni poate fi cerută de orice român.

Citește mai multe din Showbiz
» Citește mai multe din Showbiz
TOP articole