Antena 3 CNN Externe Pe Putin îl lasă nervii în fața elevilor ruși: "Trebuie să ne ocupăm de bandiții care au intrat în Kursk"

Pe Putin îl lasă nervii în fața elevilor ruși: "Trebuie să ne ocupăm de bandiții care au intrat în Kursk"

de Adrian Iclozan    |   

Vladimir Putin a declarat, luni, că autoritățile ruse "trebuie să se ocupe" de trupele ucrainene care au lansat, luna trecută, o ofensivă în regiunea de frontieră Kursk, relatează presa internațională citată de Agerpres.

"Trebuie să ne ocupăm de acești bandiți care au intrat pe teritoriul Rusiei, în regiunea Kursk, şi care încearcă să destabilizeze situația din teritoriile de frontieră, în ansamblu", a spus președintele rus în timpul unei întâlniri cu elevii.

Sunt remarci virulente ce contrastează cu discursul oficialilor de la Moscova. Aceștia au încercat, până în prezent, să minimalizeze ofensiva ucraineană, notează sursa citată.

Putin a adăugat că avansul forțelor Kievului în Kursk nu a reușit să stopeze înaintarea trupelor ruse în estul Ucrainei.

Ucraina "nu şi-a îndeplinit sarcina principală pe care și-a propus-o, aceea de a opri ofensiva (rusă) în Donbas", a subliniat liderul de la Kremlin.

Potrivit acestuia, trupele ruse avansează în prezent cu câțiva kilometri pătrați după fiecare atac, și nu cu câteva sute de metri, ca înainte.

"A trecut mult timp de când nu am mai văzut un astfel de ritm ofensiv în Donbas", a susținut președintele rus.

În timpul ofensivei ucrainene în Kursk, rușii au ajuns la câțiva kilometri de un important oraș din Donbas

Armata ucraineană a luat prin surprindere forțele ruse în regiunea de frontieră Kursk, capturând rapid sute de kilometri pătrați și zeci de localități, de la începutul lunii trecute.

Kievul a comunicat că această operațiune a avut ca scop, printre altele, să forțeze Rusia să redistribuie trupe angrenate în prezent în lupte în estul Ucrainei.

Însă, în ciuda situației din Kursk, armata rusă și-a accelerat înaintarea în est, cucerind noi localități rurale aproape zilnic.

În prezent, forțele Moscovei se află la mai puțin de zece kilometri de orașul ucrainean Pokrovsk, un important centru logistic.

Ofensiva ucraineană din Kursk s-a soldat cu cel puțin 31 de civili morți și peste 140 de răniți, iar peste 130.000 de persoane au părăsit regiunea, conform autorităților ruse.

Subiecte în articol: Vladimir Putin nervi banditi Kursk Pokrovsk
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile