Antena 3 CNN Actualitate Inedit Pe cine a iubit, de fapt, Regina Maria | Mini jurnalul ce dezvăluie cele mai intime detalii a fost descoperit

Pe cine a iubit, de fapt, Regina Maria | Mini jurnalul ce dezvăluie cele mai intime detalii a fost descoperit

A fost descoperit micul jurnal intim al Reginei Maria. În cadrul acestuia sunt dezvăluite cele mai profunde sentimente pe care le-a simțit principesa.

de Ioana Mircea    |   

Un jurnal de mici dimensiuni al Reginei Maria a devenit o descoperire rară şi un document cu valoare istorică extraordinară. Acesta a fost descoperit de Casa de Licitații Historic și conține însemnări sentimentale ale Reginei Maria.

În cuprinsul său pot fi descoperite detalii intime din povestea de dragoste între Regina Maria şi Barbu Știrbey.

"Dincolo de toate acestea, ea a avut o taină. Și iată că această taină, prin capriciile sorții, prin lucruri care se întâmplă, prin lucruri care fac ca istoria să fie mereu vie – iar slujitorii ei să aibă, mereu, de lucru -, este revelată printr-un mic carnet al Reginei Maria. Eu sunt editoarea ultimelor două volume din însemnările zilnice (n.red. – ale Reginei Maria).

Citeşte şi: Vila Regală din Mamaia, tot în paragină, după ce revenit statului. Motivul pentru care nu se începe restaurarea

Principesa Maria întâlnește, în lumea asta a boierimii române, un bărbat. Călărește alături de el, prin pădurile lui, pe potecile proprietăților lui, el o conduce și la mănăstirea, la biserica de pe principala lui proprietate, îi arată mormintele strămoșilor. 

Se creează între ei o legătură indestructibilă. Este dragostea vieții ei și este dragostea vieții lui. Doar că el este căsătorit și lucrurile trebuie salvate. Sunt pagini întregi în care femeia aceasta trăiește numai bucuria de a ști că există acest om. Și omul acesta se numește Barbu Știrbey", a susţinut Georgeta Filitti, istoric și membru de onoare al Academiei Române, care s-a ocupat de transcrierea și traducerea multor manuscrise ale Reginei Maria, potrivit gândul.ro.

 

 

Subiecte în articol: Regina Maria​​​​​​​
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă