Antena 3 CNN Politică Pe cine a ales Marcel Ciolacu în echipa cu care candidează la şefia PSD: Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Daniel Băluță sunt pe listă

Pe cine a ales Marcel Ciolacu în echipa cu care candidează la şefia PSD: Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Daniel Băluță sunt pe listă

de Mia Lungu    |   

Marcel Ciolacu candidează la şefia Partidului Social Democrat, la Congresul de sâmbătă care se va desfășura la Romexpo. Alegerile pentru conducerea formaţiunii se desfăşoară în baza unor moţiuni cu care fiecare candidat la preşedinţia partidului va veni şi care va cuprinde întreaga echipă a acestuia.

Marcel Ciolacu, va candida la Preşedinţia PSD şi urmează să fie validat de Congres şi pentru a intra în cursa pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. Moţiunea cu care se prezintă acesta la Congres cuprinde mai mulţi lideri ai formaţiunii.

Actualul lider social democrat propune doi prim-vicepreşedinţi, Sorin Grindeanu şi Daniel Băluţă, iar pe europarlamentarul Mihai Tudose, la preşedinţia Consiliului Naţional al PSD. Secretar general ar urma să rămână tot Paul Stănescu. 

Vicepreşedinţii din echipa lui Ciolacu sunt: Florin Jianu, pentru domeniul Antreprenorist, IMM-uri şi Mediul de Afaceri, Lia Olguţa Vasilescu, pentru Muncă şi Protecţie Socială, Gheorghe Şoldan, pentru Dezvoltare Regională şi Locală, Gabriel Zetea,vicepreşedinte pentru Administraţie şi Infrastructură. Vasile Dîncu, actualul preşedinte al Consiliului Naţional, ar urma să deţină funcţia de vicepreşedinte pe domeniul Afaceri Europene. 

Victoria Stoiciu este vicepreşedinte pe relaţia cu ONG-urile şi dialog social, MIhnea Costoiu, vicepreşedinte pe Educaţie, Elisabeta Lipă, vicepreşedinte pe Sport, Marian Neacşu, vicepreşedinte pe regiunea Bucureşti-Ilfov, Dumitriţa Glica, vicepreşedinte pe Centru şi Corneliu Ştefan, vicepreşedinte pe Sud. 

Ionuţ Pucheanu, primarul din Galaţi, este vicepreşedinte pe Sud-Est, iar Claudiu Manda, vicepreşedinte pe Sud-Vest, în timp ce Laurenţiu Nistor va fi vicepreşedinte pe Vest, în echipa lui Marcel Ciolacu. Emil Moldovan ar urma să fie vicepreşedinte pe Nord-Vest iar Dragoş Benea, pe Nord-Est. 

Totodată, în consiliului național de vineri al partidului, Victor Negrescu a fost votat pentru funcția de comisar european, iar Dan Nica șeful delegației europarlamentarilor PSD.

Pentru prima dată, votul pentru conducerea partidului, la Congresul PSD, va fi electronic. 

Romaşcanu spune că Gabriela Firea rămâne în continuare preşedinta PSD Bucureşti

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat, vineri, că Gabriela Firea nu va mai fi prim-vicepreşedinte al partidului şi va rămâne în continuare preşedinte al organizaţiei de Bucureşti, iar Mihai Tudose este pregătit să preia funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional.

Romaşcanu a fost întrebat cum a justificat Marcel Ciolacu faptul că nu a mai propus anumiţi oameni în funcţii importante de conducere din partid, aşa cum este Gabriela Firea care pierde poziţia de prim-vicepreşedinte.

"Nu îşi aduce nimeni neapărat proprii oameni, toţi sunt membri ai PSD. (...) Nu a greşit nimeni şi nu există schimbări fundamentale. Este o mişcare pe care (Marcel Ciolacu - n.r.) o face în linie cu ce a declarat şi a făcut din 2019 de când a luat interimatul partidului şi mai departe, aceea de împrospăta partidul, de a deschide partidul către oameni valoroşi, de a aduce tineri în partid şi a promovat oameni care sunt în acest moment câştigători în zonele lor de activitate. (...) Gabriela Firea este în continuare preşedinta organizaţiei municipale Bucureşti", a explicat purtătorul de cuvânt al PSD, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, potrivit Agerpres.

El a menţionat că Gabriela Firea nu va mai deţine funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD, chestiune despre care a discutat chiar ea cu Marcel Ciolacu şi "s-a ajuns la această formulă".

"Vasile Dîncu va fi vicepreşedinte pentru afaceri europene, fiind la Bruxelles, împreună cu domnul Tudose. Domnul Tudose a spus că se simte pregătit să preia această chestiune (preşedinţia Consiliului Naţional al PSD - n.r.), domnul Dîncu este de acord cu poziţia care i s-a propus, toate lucrurile se discută", a afirmat Romaşcanu.

În prezent, Vasile Dîncu ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, iar la Congresul partidului de sâmbătă va fi propus pentru această funcţie Mihai Tudose. Dîncu va candida pentru funcţia de vicepreşedinte pentru afaceri europene.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile