Antena 3 CNN Sport JO 2024 Pe ce loc este România în clasamentul pe medalii la JO 2024, după cele opt zile. China continuă să conducă

Pe ce loc este România în clasamentul pe medalii la JO 2024, după cele opt zile. China continuă să conducă

de Milena Niță    |   

România se menţine pe locul 12 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce tricolorii au obţinut trei medalii de aur, trei de argint şi una de bronz în opt zile de competiţie, potrivit agerpres.ro.

China se menţine lider în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după întrecerile de sâmbătă, a opta zi oficială de competiţii, cu 37 medalii. Chinezii au 16 medalii de aur, 12 de argint şi nouă de bronz.

Pe locul doi a urcat SUA, cu un total de 61 de medalii, dintre care 14 de aur, 24 de argint şi 23 de bronz.

Franţa, cu un total de 41 de medalii, este pe locul trei. Francezii au 12 medalii  de aur, 14 de argint şi 15 de bronz.

Australia este pe locul 4, cu 27 de medalii (12 aur, 8 argint, 7 bronz), urmată de Marea Britanie cu 33 de medalii (10 aur, 10 argint, 13 bronz).

Cu două medalii de bronz, ambele la judo, Republica Moldova este pe locul 54, la egalitate cu Tadjikistan şi Taiwan.

România are şapte medalii, trei de aur, trei de argint şi una de bronz.

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu), argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, iar bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile