Antena 3 CNN Externe Mapamond Pavel Durov e dat în judecată de fosta iubită. E acuzat că și-a lovit copilul și nu i-a plătit pensie alimentară de 150000 euro pe lună

Pavel Durov e dat în judecată de fosta iubită. E acuzat că și-a lovit copilul și nu i-a plătit pensie alimentară de 150000 euro pe lună

de Robert Kiss    |   

Pavel Durov, CEO-ul miliardar și fondator al aplicației de mesagerie Telegram, care a fost arestat sâmbătă în Franța, este suspect și într-un dosar penal în Elveția, potrivit Forbes. Dosarul a fost intentat de fosta sa parteneră Irina Bolgar, care susține că are trei copii cu Durov.

[GAL layout="5"]

Plângerea penală de la Geneva, depusă în martie 2023, susține că Durov a fost violent cu unul dintre cei trei copii ai săi. Bolgar a depus un dosar pentru custodia copilului la scurt timp după; ambele cazuri au fost depuse la câteva luni după ce Bolgar susține că Durov a încetat să-i plătească 150.000 de euro (167.500 de dolari) pe lună pentru întreținerea copilului, potrivit dosarului din instanță.

Parchetul Geneva a refuzat inițial să introducă plângerea penală împotriva lui Durov când a primit-o, deoarece aceasta fusese depusă la mai bine de trei luni de la cel mai recent caz de presupusă violență fizică. În mai 2023, Bolgar a făcut recurs, iar instanța a acceptat cazul în octombrie anul trecut.

Potrivit plângerii, Durov i-a făcut rău fiului său cel mic, născut în septembrie 2017, de cinci ori între 2021 și 2022. Incidentele ar fi dus la răni, inclusiv o comoție cerebrală și tulburări de somn.

Transcrieri ale mesajelor schimbate de Bolgar și Durov în noiembrie 2021 la Paris au fost introduse drept dovezi, la fel și un certificat medical din aprilie 2023 care atestă că copilul a continuat să sufere de anxietate și a avut probleme cu somnul din cauza violenței.

Un reprezentant al lui Durov a refuzat să comenteze. Un avocat al lui Bolgar a confirmat că Bolgar și cei trei copii ai săi sunt implicați în dosarul civil, dar a refuzat să comenteze plângerea penală. Din cauza legilor elvețiene, Durov, Bolgar și copiii lor nu sunt numiți în dosarul penal, dar există mai multe detalii de identificare care confirmă identitatea lui Durov, inclusiv anii de naștere ai copiilor săi, numărul cazului din dosarul civil privind custodia copiilor, reședința lui Durov în Statele Unite, Emiratele Arabe și o referire la averea sa netă.

Durov nu a contestat cazul privind custodia copilului, care a fost decis în favoarea lui Bolgar în mai 202, potrivit avocatului lui Bolgar. Nu este clar dacă a angajat un avocat în plângerea penală. Avocatul lui Bolgar a declarat pentru Forbes că a depus și un dosar civil pentru întreținerea copilului împotriva lui Durov în iunie 2024, care este în derulare.

 Irina Bolgar și Pavel Durov s-au cunoscut în Rusia

Bolgar l-a cunoscut pe fondatorul Telegram în 2012, când locuiau amândoi în Rusia, a scris ea pe rețelele sociale. Șase luni mai târziu s-au mutat la Sankt Petersburg, unde cei trei copii ai lor s-au născut între 2013 și 2017. Potrivit Instagram-ului ei, ea și Durov au locuit împreună la Sankt Petersburg până în 2017. Durov a fondat Telegram în 2013 și a susținut că a părăsit Rusia în 2014, după ce a refuzat să ofere oficialilor ruși date despre utilizatorii site-ului său de socializare VKontakte. Dar, potrivit publicației ruse de știri de investigație iStories , el s-a întors de peste 50 de ori în Rusia între 2015 și 2021.

Ulterior, Durov a obținut cetățenia franceză și s-a mutat în Dubai în 2017. De asemenea, este cetățean al Emiratelor Arabe Unite. Cu o valoare estimată la 15,5 miliarde de dolari, Durov locuiește într-o vilă de lux cu cinci dormitoare pe o proprietate de 15.000 de metri pătrați din Insulele Jumeirah din Dubai, pe care o închiriază pentru aproximativ 1 milion de dolari pe an.

Bolgar și Durov nu s-au căsătorit niciodată; deoarece copiii născuți în afara căsătoriei nu erau recunoscuți legal în Emiratele Arabe Unite la acea vreme, Bolgar și cei trei copii ai lor au rămas în Rusia, potrivit uneia dintre postările lui Bolgar pe Instagram. Potrivit dosarului penal, Durov și Bolgar s-au despărțit la sfârșitul anului 2018, iar Durov s-a angajat în scris că îi va plăti lui Bolgar o întreținere lunară pentru copii de 150.000 de euro. În 2019, Bolgar și copiii s-au mutat în Letonia înainte de a pleca în Elveția în 2020. Ea și copiii ei au continuat să-l vadă pe Durov în anii de după despărțire, întâlnindu-se în Elveția, Dubai și în alte țări, potrivit unei postări pe Instagram.

În dosarele judiciare, Bolgar susține că Durov a încetat să-și mai vadă copiii în septembrie 2022 și apoi a „blocat” accesul la plățile de 150.000 de euro pentru întreținerea copilului cam în același timp. Potrivit plângerii, Bolgar, care este avocat conform rețelei sale de socializare, s-a bazat de atunci pe salariul ei lunar de 8.000 de franci elvețieni (9.500 de dolari) pentru a-i întreține pe copii. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile