Antena 3 CNN Politică Cioara care „face șpagatul”, anchetată într-un dosar de fraudă cu fonduri europene la ferma familiei Stănescu

Cioara care „face șpagatul”, anchetată într-un dosar de fraudă cu fonduri europene la ferma familiei Stănescu

de Dragoș Boța    |    Andreea Ştefan    |   

Investigația procurorilor de la Parchetul European în dosarul care vizează firma nepoților lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD, are o nouă pistă care este cercetată cu atenție. Săptămâna trecută, procurorii EPPO împreună cu polițiștii de la DGA au descins la ferma de la Vișina și au percheziționat locația, într-un dosar în care se investighează posibile fraude într-un proiect cu fonduri europene. Până acum nimeni nu a fost pus sub acuzare în acest dosar.

Una dintre pistele cercetate este legată de incendiul care a izbucnit anul trecut, în 10 iulie, la ferma de porci a familiei Stănescu și la modul cum autoritățile, ISU Olt și Poliția Olt, au stabilit cauza sinistrului. DGA a fost cea care a sesizat procurorii și asupra faptului că s-ar fi făcut presiuni pentru a se stabili o anumită cauză a incendiului.  

Focul a distrus mai multe bunuri achiziționate din fonduri proprii de firma familiei Stănescu în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare totală de peste 1,7 milioane euro pentru înființarea unei ferme de porcine.

A doua zi după incendiul care a mistuit bunuri de peste 300.000 euro s-a stabilit cauza incendiului. Asta după ce polițiștii au făcut o nouă cercetare la faţa locului și în zonă a fost găsită o cioară moartă. Deși am solicitat oficial pompierilor olteni să ne dea toate datele despre acest incendiu și cauză, aceștia ne-au răspuns într-un final că „i

Cioara care „face șpagatul” - cauza incendiului stabilită de pompieri și polițiști

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile