Antena 3 CNN Externe Paul-Philippe al României a fost eliberat. Trebuie să plătească o cauțiune de 20.000 de euro

Paul-Philippe al României a fost eliberat. Trebuie să plătească o cauțiune de 20.000 de euro

de Andreea Ştefan    |   

Ministerul Justiției a anunțat luni că instanța din Malta a dispus controlul judiciar și eliberarea pe cauțiune a lui Paul-Philippe al României, după peste două luni de arest. Până la o decizie definitivă privind extrădarea sa, acesta va trebui să se prezinte de două ori pe zi la secția de poliție pentru a semna prezența și nu va putea părăsi Malta.

„Instanţa din Malta a dispus faţă de Paul-Philippe al României măsura controlului judiciar şi eliberarea acestuia, pe cauţiune, după ce a stat mai mult de 2 luni în arest. Până se va lua o decizie definitivă cu privire la predarea sa, va merge de două ori pe zi la secţia de poliţie, pentru a semna prezenţa. Nu va putea părăsi Malta pentru că paşaportul şi orice document de identitate sunt reţinute de instanţă”, anunţă Ministerul Justiţiei. 

În plus, acesta trebuie să plătească o cauțiune de 20.000 de euro și să depună o garanție personală de 30.000 de euro.

„Decizia a fost justificată prin vârsta înaintată a acestuia şi prin faptul că, potrivit legislaţiei malteze, în astfel de cazuri, termenul de arest preventiv este de maximum 60 de zile”, precizează ministerul. 

Potrivit Ministerului Justiţiei, „la data de 25 iunie, instanţa de fond din Malta a decis predarea lui Paul-Philippe al României”.

„Hotărârea nu este definitivă. Justiţia din România va continua să îşi facă treaba cât se poate de bine pentru a-i aduce în ţară pe fugarii statului român, indiferent de cât de sonor le este numele”, mai arată instituţia. 

Recent, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a acceptat să dezbată în procedură de urgență întrebările preliminare ale Curții de Apel Brașov în cazul Prințului Paul. Comisia Europeană a susținut poziția României, afirmând că un stat membru nu poate refuza executarea unui mandat european de arestare din cauza unor presupuse nereguli privind depunerea jurământului de către judecătorii care au decis condamnarea. De asemenea, CE a argumentat că refuzul unui MEA de către un alt stat membru anterior nu este un motiv valid pentru neexecutare.

Subiecte în articol: Paul Philippe printul paul Malta
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile