”Poate că știți că spre deosebire de noi, care folosim pătrunjelul doar ca decor în ciorbă, alții îl mănâncă cu snopul. Tabouleh este numele salatei libaneze cu pătrunjel, ceapă, roșii, grâu mărunțit, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Iată un obicei/produs care merită “adoptat” și consumat cât mai des, fără limită de cantitate!
Plus-uri:
-conține mai multă vitamina C decât citricele (170mg/100g frunze) și mai mult fier decât spanacul- efect antianemic, antioboseală și de creștere a imunității
-bogat în acid folic (vit. B9) esențial în dezvoltarea sistemului nervos
-stimulează digestia, înlătură constipația și balonarea datorită conținutului mare de fibre
-efect diuretic, elimină retenția de lichide, scade edemele și riscul de cistită (antiinflamator)
-neutralizează halena și respirația urât mirositoare, conținutul mare de clorofilă acționează ca un deodorant bucal, inclusiv contra mirosului de usturoi
Porția corectă: cu castronul, mai ales în perioada de convalescență, pentru refacerea după răceală și gripă” scrie Mihaela Bilic pe o rețea socială.