Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Patru moduri utile prin care poți să te pregătești pentru a face față situațiilor neprevăzute

Patru moduri utile prin care poți să te pregătești pentru a face față situațiilor neprevăzute

Deși sunt lucruri pe care nu le putem controla, este important să știm cum să răspundem și cum să gestionăm totul atunci când apar situații neprevăzute nedorite, care au potențialul de a ne afecta stabilitatea financiară.

de Georgiana Adam    |   

Din fericire, există o serie de instrumente care te pot ajuta să faci față unor astfel de situații neprevăzute. Așadar, pe lângă rezerva internă de energie de care ai nevoie, este necesar să implementezi o strategie eficientă care să reducă riscul, atât din punct de vedere economic, cât și afectiv.

Asigurarea locuinței

În cazul unui eveniment care afectează integritatea locuinței tale, fie că vorbim despre o inundație cauzată de ploi abundente sau chiar și de un accident casnic soldat cu avarii, asigurarea locuinței te poate ajuta să treci peste eveniment cu bugetul aproape intact. În prezent, această categorie s-a dezvoltat intens și există pe piață o multitudine de variante, potrivite pentru orice buget și care acoperă diverse evenimente.

O astfel de asigurare îți va oferi un sentiment de liniște și stabilitate, iar în cazul în care locuința ta este afectată din diverse motive - meteorologice, provocate de lucrări neconforme etc, vei avea posibilitatea să acoperi financiar reparațiile.

Abonament medical pentru analize și investigații

Mulți dintre noi ne ferim de doctori și evităm să mergem la controalele de rutină, chiar dacă acestea ne pot ajuta să descoperim anumite probleme de sănătate în stadiu incipient. Pe lângă această teamă, intervine și partea financiară, costurile unor investigații nefiind întotdeauna accesibile. Tocmai de aceea, un abonament medical pentru profilaxie este ceea ce ai nevoie pentru a te îngriji mai mult de sănătatea ta și pentru a face față situațiilor neprevăzute. La o vizită medicală periodică pot fi depistate afecțiuni în stadii incipiente care pot fi monitorizate.

Astfel, analize precum verificarea valorii glicemiei, a colesterolului și trigliceridelor, împreună cu controlul tensiunii arteriale sunt unele dintre cele mai importante investigații medicale pe care trebuie să le realizezi periodic.

Asigurarea de sănătate

O asigurare de sanatate te poate proteja pe tine și pe membrii familiei tale în cazul unui diagnostic ce necesită tratamente complexe pentru vindecare.

Poți explora variante de asigurări de sănătate care acoperă costurile cu tratamentele în cazul unui accident sau poți explora și asigurări ce acoperă costurile tratamentelor în cazul unor boli grave, precum cancer, Parkinson sau accidente vasculare cerebrale și care oferă inclusiv acoperire pentru tratamente în străinătate la clinici specializate.

Crearea unui fond de urgență

Chiar și cel mai atent organizator poate fi luat prin surprindere de un eveniment, iar cel mai bun mod de a te pregăti pentru astfel de situații este să ai un fond de urgență. Fie că este vorba de o chestiune medicală, fie de o reparație a casei, este vital să existe un fond care să te ajute să depășești rapid episodul. Lipsa unei astfel de rezerve va intensifica problema și va provoca un stres suplimentar care ar fi putut fi evitat. Poți alege să-ți deschizi un cont de economii sau un depozit la termen, astfel de instrumente financiare fiind perfecte pentru crearea unui fond de urgență.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile