Antena 3 CNN Actualitate Patriarhia Română îndeamnă preoții și credincioșii la rugăciune în contextul furtunilor care vor lovi România

Patriarhia Română îndeamnă preoții și credincioșii la rugăciune în contextul furtunilor care vor lovi România

de Roxana Mihăiescu    |   

În contextul avertizărilor meteorologice de cod galben și portocaliu de furtuni puternice și ploi abundente, Patriarhia Română face apel la rugăciune și solidaritate din partea clericilor și credincioșilor.

„Îndemn la rugăciune pentru ferirea de furtuni şi inundaţii

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă clericii și credincioșii din toate eparhiile la rugăciune și solidaritate.

Astfel, duminică, 29 septembrie 2024, la ectenia mare și ectenia întreită din timpul Sfintei Liturghii vor fi incluse cererile speciale „la vreme de necontenire a ploilor” (revărsarea apelor), iar după ectenia întreită va fi citită „Rugăciunea la toată primejdia de obște”.

Totodată, în localitățile care se află sub avertizarea unor furtuni şi ploi puternice, vor fi sunate clopotele bisericilor pentru dispersarea norilor”, a transmis Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu de inundații. De asemenea, ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu de ploi torențiale în zilele următoare.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a solicitat o atenție deosebită pentru zona Galați, afectată recent de inundații, deoarece acolo albiile sunt colmatate, solicitând servicii de permanență și pentru bazinul hidrografic al Siretului și Prut Bârlad. Reprezentanții Administrației Naționale ”Apele Române” au informat că pentru aceste zone au fost deja suplimentate materialele de intervenție și au fost deplasate buldozere și excavatoare, astfel încât să nu existe probleme din cauza colmatărilor.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile