"În realitate, parteneriatul civil legalizează concubinajul, îi deresponsabilizează în timp pe cei doi parteneri în detrimentul mamei și al copilului, deservind practic interesul major al acestuia. Cadrul legal care protejează în mod optim „creșterea, educația și instruirea copiilor” este doar familia naturală (art. 48, al. 1 din Constituția României).
Din punct de vedere moral parteneriatul civil este un surogat al căsătoriei și un element destructurant al ordinii spirituale și morale din societate", arată Patriarhia Română, după decizia CEDO în legătură cu familia.
Din punct de vedere al Bisericii Ortodoxe, acordarea unui statut legal „cuplurilor” de același sex, reprezintă o acțiune imorală și este considerată o punte prin care se va ajunge mai ușor și la căsătorie.
"Domeniul dreptului familiei este însă „strâns legat de tradițiile culturale și istorice ale fiecărei societăți și de concepțiile sale profunde, așadar niciun text european sau internațional nu poate obliga statele să creeze un statut particular pentru cei care coabitează, fie ei de sex diferit, fie de același sex", mai transmite Patriarhia Română, citat de Mediafax.
Citește și: România, obligată de CEDO să recunoască și să protejeze familiile homosexuale