După excesele alimentare acumulate în perioada Sărbătorilor de Paște, corpul nostru are nevoie de o detoxifiere rapidă.
Organismul are un ritm al său și este indicat să nu agresăm colonul cu soluțiile pe bază de apă sărată, ardei iute ori oțet.
Potrivit One.ro, mișcarea regulată, odihna și hidratarea vor ajuta organismul să funcționeze în parametrii normali, însă există câteva plante care grăbesc procesele de purificare și eliminare a toxinelor.
Ceaiul de hibiscus
Neîndulcit. Îl găsim în multe combinaţii, în general alături de fructe, şi este responsabil pentru culoarea roşie a ceaiului. Dar florile de hibiscus sunt extrem de plăcute şi dacă le infuzăm fără alte adaosuri de plante sau îndulcitori. Pe lângă gustul acrişor, ceaiul de hibiscus este de folos celor care suferă de balonare. De asemenea, ajută la reglarea retenţiei de apă în organism.
Grepfrut
Dacă îţi place gustul este perfect. Dacă nu îţi place, educă-ţi gustul. Mai ales că în acest sezon poţi găsi fructe coapte natural, cu o aromă deosebită. Grepfrutul consumat pe stomacul gol ajută la arderea grăsimilor. Un nou studiu al cercetătorilor asiatici spune însă că nu doar fructul are un efect pozitiv asupra siluetei, ci şi mirosul. Aroma uşor înţepătoare dar reconfortantă dă comanda de “ardere a celulelor grase” şi de reducere a apetitului alimentar.
Ceaiul alb
Chinezii obişnuiesc să consume ceai alb la ceremonii sau la sărbători. Pentru mulţi români , ceaiul alb încă este o curiozitate. Cumpăraţi ceai alb de calitate cu prima ocazie. Un studiu al americanilor a arătat că ceaiul alb poate stimula în acelaşi timp lipoliza (arderea grăsimilor) şi bloca adipogeneza (formarea celulelor grase). Evident, nu se consumă îndulcit, iar dieta nu trebuie să abunde în grăsimi şi zahăr.
Apă cu lămâie
Nu o dată aţi auzit despre cât de bună e apa plată cu lămâie. Nu degeaba se tot repetă. Alegeţi lămâi bio, tăiaţi în felii şi puneți într-o cană cu apă plată. Consumaţi 8 pahare pe zi şi vă veţi ajuta ficatul să funcţioneze corect. În coaja de lămâie se găseşte un puternic antioxidant care stimulează ficatul să elimine toxinele din corp.