Antena 3 CNN Actualitate Pasagerii cu boli contagioase vor fi daţi jos din trenuri. Noul regulament al CFR pentru călători

Pasagerii cu boli contagioase vor fi daţi jos din trenuri. Noul regulament al CFR pentru călători

de Bianca Chirilă    |   

Pasagerii cu boli contagioase vor fi daţi jos din trenuri, potrivit noului regulament CFR. Este vorba despre călătorii cu gripă sau alte boli vizibile, care pot fi contagioase. Până acum, aceștia puteau merge cu trenul dacă rezervau întregul compartiment în care se aflau. 

Noile reguli vin odată cu cel mai recent regulament privind transportul pe căile ferate din România, modificat și republicat în Monitorul Oficial. Aceste informații se regăsesc acum și pe site-ul Ministerului Transporturilor. Cea mai severă regulă face referire la călătorii cu gripă sau alte boli vizibile, care pot fi considerate contagioase.

Potrivit noilor prevederi, aceștia vor fi dați jos din tren, indiferent unde se află, pentru că pun în pericol sănătatea celorlalți călători. Persoanele care s-au îmbolnăvit pe parcurs și care necesită intervenții de urgență trebuie să fie transportate până la prima stație, unde li se acordă îngrijirile necesare. Acestor persoane li se restituie diferența dintre tarifele plătite și cele aferente pentru parcursul efectuat pentru legitimația de călătorie, în condițiile prevăzute la articolul 21 din regulament.

Până de curând, pasagerii cu boli contagioase puteau merge cu trenul, însă erau nevoiți să călătorească doar după ce achitau rezervarea întregului compartiment.

Subiecte în articol: boli contagioase pasageri CFR Calatori tren
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile