Antena 3 CNN Externe Corespondență din SUA. Donald Trump susține cel mai așteptat discurs după tentativa de asasinat

Corespondență din SUA. Donald Trump susține cel mai așteptat discurs după tentativa de asasinat

de Sabrina Preda    |   

Participanții la Convenția republicană sunt cu ochii pe Donald Trump și pe senatorul JD Vance, desemnat să-i fie vicepreședinte primului, dacă va câștiga alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

Ieri, foștii contracandidați ai lui Trump la nominalizarea republicană, Nikki Haley și Ron DeSantis, și-au declarat explicit susținerea față de acesta, în urma tentativei de asasinat de săptămâna trecută. 

Realitatea acceptată printre republicani este că, în prezent, GOP (The Grand Old Party, Marele și vechiul partid, formulă uzuală pentru Partidul Republican, n.r.) a devenit "partidul lui Donald Trump".

"Într-adevăr, 'Partidul Republican din Statele Unite ale Americii a devenit partidul lui Donald Trump'. Acesta a fost mesajul în a cea de-a doua zi a convenției republicane. A fost un mesaj care s-a auzit de pe scena evenimentului.

De asemenea, a mai fost un mesaj, de unitate a membrilor săi în lupta pentru a câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie.

În intervențiile lor, foștii rivali interni ai lui Donald Trump, Ron DeSantis și Nikki Haley, au atacat actuala administrație prezidențială, pe Joe Biden și pe Kamala Harris.

A fost o ocazie în care Donald Trump i-a privit pe foștii săi adversari îngropându-și criticile pentru a-l susține în cursa pentru Casa Albă. 'Donald Trump are sprijinul meu deplin. Punct', a afirmat Nikki Haley, fost guvernator al statului Carolina de Sud și fost ambasador al Statelor Unite la ONU. În trecut, Haley a spus despre Donald Trump că va încuraja haosul politic național și global.

Ron DeSantis, guvernatorul din Florida, numit 'trădător' în trecutul recent de Donald Trump, a mobilizat mulțimea de la Convenția republicană cu apelul 'să facem din Trump cel de-al 47 președinte al SUA'.

'Avem nevoie de un președinte care să ne conducă 24 de ore pe zi, șapte zile din șapte', a spus DeSantis, într-o aluzie la vârsta înaintată a actualului președinte Joe Biden care, totuși, la 81 de ani, este cu doar trei ani mai bătrân decât Trump.

Trump a privit mulțumit, din lojă, la acest spectacol de susținere declarativă. Astăzi, senatorul de Ohio, JD Vance, desemnat de Trump pentru postul de vicepreședinte în cazul în care câștigă Casa Albă, va susține primul discurs după nominalizare.

Mâine, însuși Trump le va vorbi republicanilor, în primul discurs după tentativa de asasinat.

Pentru eveniment, vor veni aici, în Milwaukee, statul Wisconsin, fosta Primă Doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, și Ivanka Trump, fiica liderului republican, care i-a fost acestuia consilieră la Casa Albă", a relatat, din SUA, Sabrina Preda, realizator News Hour with CNN.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion