Antena 3 CNN Be EU Parlamentul European, reunit în sesiune plenară. Primul subiect: vaccinurile contra COVID-19

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară. Primul subiect: vaccinurile contra COVID-19

Parlamentul European este reunit în sesiune plenară săptămâna aceasta, la Bruxelles. 

de Georgiana Adam    |   

Primul subiect fierbinte de pe agendă: vaccinurile împotriva COVID-19. Europarlamentarii au subliniat, din nou, necesitatea unei mai mari clarități și transparențe în ceea ce privește contractele, autorizarea, disponibilitatea și distribuirea vaccinurilor împotriva COVID-19.

Miercuri dimineață, europarlamentarii au dezbătut situația politică din Statele Unite. Uniunea Europeană a urmărit cu deosebită atenție evoluțiile de peste Ocean. 

Printre primii lideri care au condamnat violențele de acolo au fost cei ai Uniunii Europene. Ieri a fost ziua inaugurării noului președinte al Americii. 

La 1 ianuarie, Portugalia a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene. Conform cutumei, în prima plenară se prezintă prioritățile și programul noii președinții. 

Președinția portugheză se va concentra pe abordarea dimensiunii sociale a pandemiei de COVID-19 și pe realizarea unei tranziții climatice și digitale bazate pe incluziune.

Săptămâna viitoare, Parlamentul European lucrează în Comisiile de specialitate, iar detalii despre subiectele discutate vin miercurea viitoare, la Be EU Info.
 

Subiecte în articol: Be EU Info Parlamentul European
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile