Antena 3 CNN Politică Parlamentarii încep ultima sesiune înainte de alegerile generale. Camera Deputaților va avea un nou președinte

Parlamentarii încep ultima sesiune înainte de alegerile generale. Camera Deputaților va avea un nou președinte

de Adrian Iclozan    |   

Parlamentul începe, luni, ce-a de-a doua sesiune ordinară a acestui an şi ultima din actuala legislatură, în contextul în care pe 1 decembrie sunt programate alegerile generale, anunță Agerpres.

Camera Deputaților și Senatul au fost convocate începând cu ora 15:00, reuniunile din plen fiind precedate de ședințe ale Birourilor Permanente.

Luni, senatorii și deputații își aleg noile conduceri care vor funcționa pe parcursul acestei ultime sesiuni.

Concret, vor fi votați noii vicepreședinți, secretari şi chestori.

Conform regulamentelor, lista candidaților propuși pentru Birourile Permanente se supune, în întregime, votului deschis al parlamentarilor prezenți și se aprobă cu majoritate simplă.

În plus, Camera Deputaților ar urma să aibă şi un nou președinte, după ce Alfred Simonis, cel care a deținut interimar această funcție, a câștigat pe 9 iunie șefia Consiliului Județean Timiș.

"De luni, 2 septembrie, voi renunța la președinția Camerei Deputaților. Mă voi retrage din această poziție şi nu voi mai candida la nicio altă funcție în Parlamentul României", a declarat Simonis săptămâna trecută.

Subiecte în articol: parlament alegeri generale sesiune
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile