Antena 3 CNN Politică Parlamentarii PNL, propunere de lege pentru ziua naţională a înotului în România

Parlamentarii PNL, propunere de lege pentru ziua naţională a înotului în România

Alin Tarnovschi
1 minut de citit Publicat la 10:55 29 Apr 2021 Modificat la 10:56 29 Apr 2021

Proiectul de lege semnat de 47 de parlamentari PNL a fost înregistrat la Senatul României, pentru dezbatere, pe 21 aprilie 2021.

Senatul este primul for sesizat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Iniţiatorii proiectul de lege pentru ziua naţională a înotului sunt deputatul Răzvan Prişcă, senatorul Roberta Anastase, deputatul Sebastian Burduja, deputatul Sorin Moldovan şi senatorul Monica Anisie.

În expunerea de motive care susţinere propunerea de lege, parlamentarii PNL au explicat că "înotul este cel mai eficient şi complex sport datorită faptului că nu prezintă rezervele tipice majorităţii sporturilor".

Ziua naţională a înotului, propunere de lege a parlamentarilor PNL

"Simbolistica datei de 19 iulie este una cu totul aparte pentru naţia mondială. La 19 iulie 1908, cu prilejul desfăşurării celei de-a IV-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Vară de la Londra, era înfiinţată Federaţia Internaţională de Nataţie.

Fixarea datei la care propunem sărbătorirea zilei naţionale a înotului are în vedere recunoaştere şi celebrarea în România a datei de 19 iulie, în armonie cu sărbătorirea la nivel mondial de către Federaţia Internaţională de Nataţie a World Aquatics Day. Corelarea celor două evenimente şi celebrarea la nivel mondial a înotului vor încuraja practicarea sporturilor acvatice şi vor conduce la o creştere a gradului de conştientizare în rândul populaţiei, cu privire la importanţa pe care sportul o are pentru sănătate.

Conform datelor publicate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, România ocupă locul 2 în Europa la obezitate infantilă (...).

România nu beneficiază în prezent de o infrastructură modernă adaptată rigorilor de pregătire a sportivilor români şi nu numai. Bazinele de înot sunt prea puţine şi, în bună măsură, vechi şi impracticabile.

Având în vedere argumentele prezentate mai sus înaintăm Parlamentului României spre dezbatere şi adoptare prezenta propunere legislativă", se mai arată în proiectul depus la Senatul României.

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole